Vytlačiť túto stránku

Moderné spôsoby oplotenia domu či pozemku

Napísal KČ 08. august 2022

Každý súkromný pozemok, či už s domom alebo bez, si zaslúži dobré oplotenie. Okrem ochrannej funkcie by mal spĺňať aj isté estetické nároky. Dnes je k dispozícii viacero druhov pletiva a každé má samozrejme svoje špecifiká. V nasledujúcich riadkoch o nich získate základné povedomie.

martinec_1_22

Hľadáte aj vy nové pletivo, ktoré by sa vám hodilo okolo domu či pozemku? Robíte si prehľad o tom, aké oplotenie domu máte dnes vôbec na výber? V tomto článku vám predstavíme tri základné moderné typy s ktorými sa predovšetkým v rámci našej krajiny môžete najčastejšie stretnúť.

Potrebujete oplotenie? Prinášame vám výber najmodernejších riešení:

Každé oplotenie pozemku či domu má svoje výhody a samozrejme aj nevýhody. Pri jeho výbere, je vždy dôležité zvážiť, čo od neho vlastne predovšetkým očakávame a na čom nám až tak nezáleží. Tiež je potrebné brať do úvahy aj miesto, kde bude oplotenie stáť.

martinec_2_22

Aké sú teda možnosti moderného oplotenia a ako sa od seba líšia?

1.    Štvorhranné pletivo

Toto pletivo patrí rozhodne medzi tie najobľúbenejšie a najpredávanejšie. Pýšiť sa môže aj svojou dlhou tradíciou. Medzi jeho výhody jednoznačne patrí to, že veľmi dobre kopíruje terénne nerovnosti čím sa prirodzene prispôsobuje prostrediu. Mnohých tiež zaujme to, že toto pletivo kúpite za najlepšiu cenu v rámci rôznych typov drôteného oplotenia. Svoje využitie nájde od oplotenia rodinných domov až po veľké firemné areály

2.    Pletivo zvárané v rolkách

Toto pletivo vás zaujme predovšetkým svojim moderným dizajnom. Výborne sa hodí do rovinatého alebo mierne šikmého terénu. Vyniká svojou jednoduchou a rýchlou montážou. Je vhodné na oplotenie záhrad rodinných domov či verejných areálov

3.    Plotové panely

Plotové panely sú veľmi pevné a odolné dielce s dĺžkou 2,5 metru. Aj tá najlacnejšia varianta je natoľko pevná aby zadržala silného a veľkého psa a preto sú vhodné všade tam, kde je potrebná zvýšená ochrana a odolnosť. Potešia vás svojim moderným dizajnom a jednoduchou montážou.

Zdroj foto: Martinec M+M