Poznáte svojich mužov?

Svet žien a mužov je značne odlišný a obom stranám pri vzájomnom dennom "žonglovaní" nezostáva nič iné, než občas "nejakú tú loptičku pustiť, aby nepopadali všetky"...

man woman1000x500

Čím viac človek vie, tým lepšia je jeho životná orientácia a schopnosť odlíšiť podstatné od nepodstatného... Táto premisa je dôležitá aj pre partnerské spolužitie.

Poznajte svet mužov!

- Nastala doba intelektu a mužov (aj keď je to takmer neuveriteľné) začína na ženách priťahovať najmä dôvtip a zmysel pre humor. Je možné, že k tomu prispela devalvácia ženských vnád podmienená chirurgickými zásahmi a permanentným "vystavovaním"... Neznamená to však, že mužské oko by dnes netúžilo po kráse; veď ženám i mužom je potreba krásy prirodzene daná - dokonca sa zistilo, že aj malé bábätká reagujú na upravených a usmievajúcich sa ľudí výraznejšie, ako na tých druhých... Z toho vyplýva, že ani v čase "rozumovej príťažlivosti" nie je dobré zanedbávať svoj vzhľad. Podľa prieskumu mužov na ženách najviac odpudzuje "mužské ochlpenie" na nohách a v podpazuší, príliš dlhé nechty, priveľa romantiky a reči o sexuálnych problémoch. Vždy ich pritiahne pestovaný vzhľad, jemná pokožka a celkový súlad.

- Čo mužov na ženách úplne fascinuje, je ženská schopnosť racionálne reagovať na problémy namiesto planého sťažovania sa a fňukania. Ak žena rešpektuje mužove koníčky (čím sa, samozrejme, nemyslí niečo také, ako je "zbieranie ženských skalpov") a stretávanie sa muža s priateľmi, v mužových očiach sa jej cena prudko zvyšuje. Ženy by tiež nemali robiť to, čo neznášajú na mužoch - t.j. spomínať svoje bývalé lásky... Pokiaľ sa však žena rozhodne muža dokonale otráviť (nie doslovne), mala by pravidelne klásť stupídne otázky typu: Miluješ ma? ...Je krajšia ako ja? Čo si mám obliecť? S kým si to telefonoval?

- Spolužitie so ženou pod jednou strechou je pre väčšinu mužov príjemné, ak ich partnerka nechá v pokoji pozerať televíziu a sem-tam niečo uvarí. Sex vo výpočte pozitív spolužitia so ženou nestojí - k počudovaniu - na prvých miestach. Až 50-tim percentám mužov vyhovuje sex asi dvakrát do týždňa. Najväčší úder zasadí žena mužovi vo chvíli, keď sa ho rozhodne opustiť; samozrejme, nejde ani tak o stratenú lásku, ako o zranenú pýchu. Najčastejším dôvodom k mužským slzám je údajne zničené auto a kariérny postup "nepriateľa".

- Hoci až 91 percent mužov nemá v úmysle podviesť svoju partnerku, polovica z nich to urobí už pri prvej vhodnej príležitosti. No až 80 percent mužov sa nikdy nevyrovná s neverou partnerky (a muži tým myslia aj vášnivejší bozk). Problémom je, že väčšina mužov si síce želá partnerku na celý život, ale iba smiešne percento mužov si súčasne predstavuje, že by sa milovali len s touto jednou ženou. Dve tretiny mužských respondentov pri prieskume uviedli, že dôvodom na rozchod s partnerkou je pre nich "otrava" v posteli a zanedbávanie spoločného života.

- To, čo u mužov treba brať naozaj s rezervou, je pravdovravnosť. Napriek tomu, že umenie klamstva muži neovládajú tak, ako my ženy, až 70 percent mužov klame takmer neustále. Väčšinou zo strachu pred ponížením a zlyhaním. Muži zásadne nehovoria pravdu o svojich pocitoch k žene, ktorá nie je ich oficiálnou partnerkou, o svojom reálnom postavení vo firme, o výške platu a sexuálnych problémoch. Pozor! V tejto súvislosti dôležitá rada pre ženy: Nesnažte sa tieto "strašné tajomstvá" odhaliť, zvyčajne to ani nestojí za námahu... Ak sa však rozhodnete "túto loptičku" nepustiť, je vysoko pravdepodobné, že vám popadajú aj ďalšie...

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.