Pod šarmantným vedením...

... aj predaj vozidiel ide ľahšie. Kúpa automobilu bola donedávna len mužskou záležitosťou, prípadne v zastúpení firiem.


Možno sa situácia zmenila a ženy dobiehajú v tomto trende mužov. Čo je zaujímavé, na čele spoločnosti predajcov ojazdených áut AAA AUTO na Slovensku, stojí pevnými nohami schopná žena – Karolína Topolová.

femme: Váš profesný životopis a pracovné skúsenosti, hovoria samé za seba. Vidieť, že sa práce nebojíte a prijímate všetky výzvy. Podeľte sa s nami, čo je vašim hnacím motorom?

Karolína Topolová: Bez skvelého tímu, ale i podpory rodiny by bolo zvládnutie náročných úloh omnoho náročnejšie. Mám šťastie, že mám okolo seba schopný tím a aj moja rodina ma podporuje, i keď práca je často na úkor voľného času. Pokiaľ sa však podarí zaujímavý dlhodobý projekt, je to pre mňa výzva ísť ďalej. Nabíja ma to novou energiou.


femme:
Čo vás najviac na vašej práci baví a keby ste nerobili to čo robíte, kde by ste asi „zakotvili“?

Karolína Topolová: Predovšetkým je to rôznorodosť. Mám možnosť podieľať sa na zaujímavých a náročných projektoch nielen u nás, ale aj pri našich aktivitách v zahraničí. Stretávam zaujímavých ľudí a to ma inšpiruje. Možno by som sa uplatnila v športovej sfére alebo v herectve. Šport bol od malička mojím veľkým koníčkom a ako malá som hrala v niekoľkých filmoch.


femme: Predpokladám, že ste motoristkou? Môžete nám prezradiť, aké bolo vaše prvé auto a, aké kritéria v dnešnej dobe uprednostňujete pri výbere?

Karolína Topolová: Áno, a priznám sa, že som na aute závislá. Je to pre mňa nevyhnutnosť a zároveň relax. Vôbec prvé auto, ktoré som kedy šoférovala, bol Fiat 127, potom som si zaobstarala svoje prvé auto, bolo to Volkswagen Polo. V súčasnosti si užívam jazdu vo väčšom aute. Jazdím na Mercedese ML a vzhľadom na veľkosť, bezpečnosť a spoľahlivosť by som nemenila. Pre mňa je najdôležitejšie, aby auto plnilo účel, pre ktorý si ho zadovážim. Bezpečnosť je pre mňa druhým najdôležitejším kritériom pri výbere.


femme: Aké má skúsenosti spoločnosť AAA AUTO so ženami_- zákazníčkami pri kúpe automobilu? Dá sa povedať, že majú iné predstavy a priority, než muži?

Karolína Topolová: Ženy sa v prvom rade pozerajú na bezpečnosť, pretože v aute často vozia deti. Potom ich zaujíma účel a nakoniec sa pýtajú na spotrebu a cenu. Muži často dávajú prednosť veľkým autám – limuzínam, SUV automobilom a off-roadom a je pre nich dôležitejší exteriér než interiér. Ženy dajú viac na aktuálne designové trendy, a to aj v oblasti farieb.


femme: O aké typy vozidiel majú vaši zákazníci najväčší záujem?

Karolína Topolová: Samozrejme sú to škodovky, ktoré sa dlhodobo predávajú najviac. Ale veľký záujem je aj o autá z koncernu VW, Citroën a Peugeot. V súčasnosti sa viac predávajú luxusnejšie autá, automobily SUV a v lete kabriolety. Zákazníci najviac žiadajú autá s naftovým motorom a nízkym počtom najazdených kilometrov.


femme: Na vašom informačnom call centre, pri vzniku ktorého ste stáli, podávajú informátori obšírne informácie. Vedeli by ste nám dať krátky manuál na najdôležitejšie veci pri kúpe ojazdených automobilov?

Karolína Topolová: Predovšetkým je dôležité, aby auto malo v poriadku doklady a všetky identifikačné údaje. Je nutné preveriť stav najazdených kilometrov a pôvod vozidla, aby sa nestalo, že zákazník kúpi ukradnuté auto alebo auto v exekúcii. To sa veľmi často stáva pri kúpe auta prostredníctvom inzerátu. Dôležité je preveriť technický stav vozidla. V našich autocentrách si môžete priviesť vlastného automechanika, ktorý vám auto skontroluje. Samozrejmosťou je aj testovacia jazda.


femme: Na svojej internetovej stránke píšete, že vo voľnom čase športujete, čítate a cestujete. Vašu dovolenku, ak vám to pracovné zaťaženie dovolí, preferujete motoristickú, či sa necháte s radosťou niekam odviesť?

Karolína Topolová: Na dlhšiu dovolenku najčastejšie letíme. No čo sa však týka víkendových výletov, jazdíme väčšinou autom. Môj manžel veľmi rád šoféruje, hlavne rýchle autá, takže sa nechám rada voziť a mám istotu, že ma dovezie v poriadku. Šoférovanie vo voľnom čase mi však nevadí, oddýchnem si pri ňom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.