Dá sa uživiť blogovaním

Klasická práca je pre niektorých ľudí príliš nudná a stereotypná. Preto vznikajú rôzne možnosti ako sa uživiť a robiť pri tom čo vás baví. Jednou z týchto možností je aj blogovanie. 

blogovanie19

Môžete písať o tom čo ste videli v kine, alebo o vašej obľúbenej kaviarni. Čím väčšie publikum máte, tým viac sa dá zarobiť.

Ako teda na to?

Založiť si blog nie je až tak zložité. Buď si založíte blog na stránkach, kde už je nejaké publikum, alebo si vytvoríte svoju vlastnú stránku s vlastným blogom.

Prvý spôsob je vhodný pre ľudí, ktorí chcú najmä písať a svojou tvorbou sa dostať do povedomia ľudí. Druhý spôsob je vhodný zas pre ľudí, ktorí chcú zarábať najmä na reklamách.

Ak stále rozmýšľate nad tým, či sa to vôbec oplatí, alebo o čom písať tak neváhajte. Aj keď v tom nemáte celkom jasno, založte si blog a píšte. Postupom času zistíte, o ktorých témach sa vám píše najlepšie a čomu konkrétnemu sa budete venovať.

Zárobok, či vášeň?

Zarábať si blogovaním je poriadne náročné. Najprv si musíte vybudovať čo najviac stálych čitateľov. Čím viac návštevníkov má váš blog, tým viac sa o vás začne zaujímať internetové okolie. Aj keď veľmi radi píšete, môže to byť časom frustrujúce, keď vaše články nemajú požadovanú návštevnosť. Chce to iba čas a vášeň pre prácu a všetko sa časom dostaví. Existuje viacero možností, ako si finančne prilepšiť na blogu.

  1. Recenzovanie produktov - Ak bude mať váš blog dobrú návštevnosť, tak sa o neho začnú zaujímať firmy, ktoré bude chcieť, aby ste propagovali a recenzovali ich výrobky.

Keď napríklad píšete o ženskej pleti, môže sa vám ozvať výrobca kozmetiky, alebo ak píšete o športovaní, pravdepodobne sa vám časom ozve nejaký výrobca tenisiek. Ale aj nemusí. Všetko závisí od kvalitu blogu a návštevnosti.

  1. Reklamné články- V prípade, že píšete o tom, ktorý jogurt vám najviac chutí, tak sa vám môže ozvať firma na výrobu jogurtov a bude po vás chcieť, aby ste do svojho porovnávania zaradili aj ich jogurt. Za finančnú odmenu tento jogurt porovnáte z ostatnými a vyberiete ten najlepší.
  2. Platený obsah- Môžete začať písať články, ktoré zaradíte do plateného obsahu. Na svoju stránku si dáte možnosť, aby sa vaši čitatelia zaregistrovali a zaplatili členský poplatok. Vtedy sa im otvorí obsah, za ktorí budú ochotný platiť. Tieto články musia mať prvotriedny obsah.
  3. Video tréningy - V rámci plateného obsahu môžete začať pridávať aj videá, alebo kurzy. Ak ste zameraný na zdravý životný štýl, môžete pridávať videá ako správne cvičiť, ale kurzy o tom, ako sa správne stravovať.
  4. Reklama - Taktiež si môžete dať na svoju stránku reklamné bannery, ktoré budú zamerané na cieľovú skupinu.

Aj keď si myslíte, že sem sa dostať obyčajným písaním je nereálne, tak veľkou snahou a chuťou niečo dosiahnuť sa môžete dostať ďaleko. Mnohé známe internetové portály začínali práve takto.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.