Vytlačiť túto stránku

Na slovíčko s Vierkou Ayisi

Napísal Michaela Conzarová 05. september 2018

Bývala tanečnica a choreografka, speváčka, v súčasnosti učiteľka tanca a jogy, cestovateľka, to je Vierka Ayisi. Krásna, charizmatická, s bohatou hrivou, exotická, sexi, skromná a pokorná. V poslednom čase sa jej život trochu zmenil. V čom, o tom nám porozprávala.

joga vierka ayisi1

femme: Tvoj otec, Fredy Ayisi, je známy inštruktor jogy a vyznávač východných filozofií. Nakazil tým aj teba?
Vierka Ayisi: Ocino je mojou veľkou inšpiráciou a učiteľom. Vstupnú bránu do jogy a môj záujem o duchovno a pokojný životný štýl otvoril práve on.

femme: Akú úlohu zohráva tvoj otec pri tvojich aktivitách?
Vierka Ayisi: Veľmi podporuje všetky moje aktivity a taktiež rozoberáme rôzne moje nápady, názory a projekty. Takisto ja podporujem všetky jeho aktivity a záujmy. Navzájom si pomáhame.

femme: Vraj si nedávno založila internetový projekt Inspirit, v ktorom spájaš kondičné cvičenia s tancom, posilňovacie cvičenia s jogou. Môžeš k tomu prezradiť viac?
Vierka Ayisi: Áno, už približne rok pravidelne natáčam pre ľudí inštruktážne diely online cvičenia jogy, s názvom Inspirit Yoga. Videá sa dajú nájsť na mojom YouTube kanáli inspirit agency a slúžia ako forma cvičenia v pohodlí domova. Pre ženy a mužov a pre rôzne úrovne zdatnosti. Joga sa stala mojím životným zámerom a veľmi ma inšpiruje a baví, že môžem robiť prácu ktorá ma napĺňa tým, že napomáham druhým ľuďom viesť pokojnejší, zdravší a šťastnejší život.

femme: Čo je najdôležitejšie pre zdravý životný štýl?
Vierka Ayisi: Pre mňa je to joga, zdravá strava, vyváženie pracovných aktivít a voľného času a správny kolektív lľudí v každodennom živote. Dôležité je aj zdravie mysle. Joga má neskutočný vplyv na to, ako vnímame sami seba aj ľudí okolo nás. Harmonizuje a pretvára náš stav mysle a pocity na pozitívnejšie, tým pádom sa celé naše okolie začne meniť k lepšiemu.

joga vierka ayisi2

femme: Prezraď nám, dá sa schudnúť cvičením jogy?
Vierka Ayisi: Jogová komunita na Slovensku sa nesmierne rozrástla a stále viac a viac žien a mužov je otvorených k joge a jej pravidelnému cvičeniu. Nielen kvôli fyzickému aspektu, ale taktiež kvôli pocitu a mentálnej pohode, ktoré joga prináša. Joga napomáha po telesnej stránke človeku nadobudnúť flexibilitu, samozrejme prichádza fyzická kondícia, zdatnosť, energia a sila. Človek prirodzene schudne a cíti sa skvelo.

femme: Rada cestuješ, kde všade si bola? Cestuješ len ako turistka, alebo sa v niektorých krajinách vzdelávaš vo svojej oblasti, ktorú preferuješ vo svojom živote?
Vierka Ayisi: Áno mojou najväčšou vášňou vo voľnom čase je cestovanie:). Neustále ma to ťahá objavovať nové krásy a historické miesta. Baví ma spoznávať rôzne kultúry a spôsob života, ktorý vedú ľudia v rôznych častiach tohto sveta. Milujem tú rozmanitosť a farebnosť. Som veľmi šťastná, že práve v tomto období môjho života sa mi podarilo prepojiť moju prácu, ktorú robím doma s cestovaním po celom svete. Robievam totiž pravidelné jogové zájazdy pre ľudí, ktorí cvičia ale taktiež ešte nikdy necvičili jogu. Navštevujeme exotické miesta ako Thajsko, Bali, Zanzibar, Dubaj alebo Maldivy. Prihlásiť sa na takéto pobyty sa dá na mojej webovej stránke http://www.inspiritagency.com

femme: Aké máš ešte sny a plány?
Vierka Ayisi: Momentálne primárne pôsobím doma a v zahraničí ako inštruktorka jogy. V rámci Inspirit agentúry, ktorú som založila, vyučujem pravidelné verejné aj súkromné jogové tréningy v Bratislave, organizujem rôzne jogové a pohybové workshopy po celom Slovensku, a taktiež krásne cestovateľské jogové zájazdy do exotických krajín.
Mojím plánom je do konca roka zorganizovať ešte niekoľko zaujímavých jogových eventov pre verejnosť a čakajú ma ešte dve jogové zájazdy. Mám v pláne zorganizovať veľkú jogovú udalosť na rok 2019.

Ďakujeme za rozhovor.

Instagram: vierka_ayisi

Facebook: inspirit agency

Web: http://www.inspiritagency.com

Zdroj foto: Archív Vierka Ayisi