Vitajte vo svete emočných rovníc

Napísal Denisa Eckmannová, Certifikovaný kouč pre prácu s Emočnými rovnicami 12. september 2017

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sa niekomu darí a iný je hrá úlohu smoliara? Vŕtala vám niekedy v hlave myšlienka, prečo má niekto hojnosť a iný väčšinu života bojuje s nedostatkom? Kto o tom rozhoduje? 

Nebodaj je to sudička, ktorá v nemocnici bábätkám dá do vienka osud, ktorý potom osôbka poslušne nasleduje až do sklonku života. Alebo je to všetko úplne inak.......?

Na tomto svete je všetkého dostatok

Tento svet vidíme tak, ako ho chceme vidieť, a toto videnie je výsledkom myšlienok, ktoré produkuje náš mozog. Hoci je okolo nás všetko, vidíme len to, čo si sami dovolíme. Nooo... hovorím síce, čo si dovolíme my, presnejšie je to: V realite vždy vidíme len odraz nášho podvedomia. Fungujeme na základe presvedčení, ktorým sme uverili a prijali za vlastnú pravdu. Tak napríklad:

-  Na peniaze sa musí makať
-  Bez práce nie sú koláče
-  Ak budem mať veľa peňazí, budú mi závidieť
-  Pre lásku treba bojovať
-  V živote nemôžeš mať všetko
-  Radšej ustúpim pre pokoj v rodine
-  Nie som dosť dobrý

Je pravdepodobné, že človek s týmto nastavením neuvidí vo svojej realite prácu dobre platenú bez toho aby sa neurobil k smrti. Keď príde pracovná príležitosť výborne platená za polovicu námahy...vyhodnotí túto ponuku ako podvod a radšej bude pokračovať trendom „makám aby som mal“ . Lásku bude vnímať ako boj a nie ako pokojnú hladinu jazera, bude sa podceňovať a ustupovať. Všade a všetkým..

Čo myslíte, ako sa bude vo svojom živote mať človek s týmto nastavením

-  Moja práca je hodnotná a prínosná
-  Za svoju prácu si nechám zaplatiť
-  Mám právo mať v živote čo ma robí šťastným
-  Poznám svoju hodnotu
-  Verím si.....
Vitajte vo svete emočných rovníc 

Ako táto metóda  pomáha ľuďom?

Existuje teda priama súvislosť medzi tým, čo ľudia hovoria a tým čo denne prežívajú. Pri rozhovore  kouč zapisuje jednotlivé výroky klienta a spätne overuje, či to, čo zapísal, je pre neho pravdou.

Metóda Emočných rovníc pomáha ľuďom tak, aby boli schopní (buď sami alebo prácou s koučom) nájsť ich Emočné rovnice. Pochopia, že jch svet je len odrazom ich presvedčení a nie  nevyspytateľného  osudu. Naučia sa, že keď ich súčasný svet odráža to, čo vidia pred sebou na papieri. Je možné zmenou myšlienok vstúpiť do sveta, ktorý skutočne chcú. Tento svet je pre mnohých  snom, ktorý sa stáva realitou.

Ako je možné, že o svojich emočných rovniciach neviete?

Celý život žijeme so svojím mozgom a sme s ním tak spojení, že nie sme schopní registrovať, že veci, ktoré nám predkladá, môžu byť nezmysly. Náš mozog sa vyvíjal už v tele matky a jeho vývoj bol súčasťou vývoja celého nášho tela.

Sme zžití so všetkým, čo nám ponúka. Počúvame jeho rady a názory odjakživa. Až neskôr v živote si začíname uvedomovať, že nie všetko, čomu veríme je dobré nasledovať.

Mozog si všetko zapisuje s hodnotou pravda, takže si vždy budeme myslieť, že všetko, čo robíme, hovoríme a ako premýšľame, je v poriadku. Preto je tak ťažké si svoje vlastné vzorce správania  odhaľovať sám.

Človek totiž nevidí sám seba objektívne. Kedysi niekto povedal: “Nemôžeš vidieť obraz, ak sedíš vnútri rámu“. Nemôžeme teda vidieť svoje správanie a jeho dôsledky do všetkých detailov sami a potrebujeme vonkajší pohľad.

Zmena je možná!!!

Na Slovensku sa budujeme tím koučov metódy Emočných rovníc. Našim cieľom je šíriť myšlienku, že zmena je možná a všetci sa vo svojom živote máme právo cítiť dobre. Ako malé deti sme nemali na výber, čomu budeme veriť. No dnes už nie sme deťmi. Máme svoj život vo svojich rukách. Je nám cťou sa k vám prihovárať aj cez tieto stránky.  Ak čítate tieto riadky pravdepodobne patrite k ľuďom, ktorí túžia rásť a nebyť len obeťami svojich programov. Tak poďte s nami do toho.

aleskalina vyber web 17

Viac informácií nájdete na stránke www.aleskalina.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.