Chcete, aby internet vedel o vašom podnikaní? SEO je nutnosť

Máte vlastný web, s ktorým sa snažíte spropagovať svoje podnikanie v nekonečnom online priestore? Alebo vlastný eshop, na ktorom by ste chcela zvýšiť predaje a tým pádom aj zisky? A doteraz ste vôbec neriešila SEO? Tak je najvyšší čas to zmeniť!

schutterstock_work_comp21

Je to ako preteky. Čím ste na vyššom umiestnení, tým lepšie pre vás

Ak neviete, čo znamená skratka SEO, ide o anglické Search Engine Optimization, čo sa dá preložiť ako optimalizácia pre vyhľadávače. U nás sa často používa pojem SEO optimalizácia, i keď z lingvistického hľadiska je takéto pomenovanie nesprávne, pretože zahŕňa dvakrát slovo „optimalizácia“. Ale kvôli lekciám z lingvistiky ste zrejme na tento článok neklikala.

Prejdime teda k podstate veci. Pod touto optimalizáciou sa skrýva súbor techník a postupov, ktoré majú za cieľ zlepšovať „viditeľnosť“ vášho webu v neplatenej časti internetových vyhľadávačov. Ešte jednoduchšie povedané, SEO dostane váš web na prvé priečky vo výsledkoch vyhľadávania (ak je samozrejme vykonávané odborne).

Ak pochybujete, či vám to prinesie väčšie zisky, skúste porozmýšľať ako vy sama hľadáte rôzne produkty na internete. Že si pozriete prvých niekoľko odkazov a vyberiete si z nich? No tak už vám musí byť jasné, prečo je SEO dôležité.

Robiť dobré SEO sa nedá naučiť z večera do rána. Obráťte sa preto na odborníkov

Ako teda takáto optimalizácia funguje? Internetové vyhľadávače používajú zložité algoritmy na zostavovanie rebríčkov vo výsledkoch vyhľadávania. Ide napríklad o technické prevedenie stránky, jej zabezpečenie, optimalizáciu pre mobilné zariadenia, logickú štruktúru, obsah a v neposlednom rade aj „trust“, čiže dôveryhodnosť, prípadne v našom jazyku sa pri SEO používa pojem „reputácia“ (to síce nie je správny preklad, ale pomenovanie je to výstižné… ale dosť už s tou lingvistikou).

Tá sa zvyšuje prichádzajúcimi odkazmi, ktoré sú veľmi vplyvným faktorom pri radení výsledkov vyhľadávania. Preto je neoddeliteľnou súčasťou optimalizácie pre vyhľadávače takzvaný linkbuilding. To je tvorba takýchto spätných odkazov, ktoré odkazujú práve na váš web.

Znie to príliš zložito? Nie ste ďaleko od pravdy, SEO je tak trochu (dosť) alchýmia. Preto, aby bolo naozaj prospešné, je nutnosťou, aby ho robila skúsená agentúra, ktorá vie, čo robí. V takomto prípade máte istotu, že investované financie sa vám niekoľkonásobne vrátia.

Zdroj obrázka: Autor: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.