Vytlačiť túto stránku

Ako fungujú katalógové predaje

Napísal femme 07. marec 2019

Nájsť si prácu, ktorá je hlavne z domu a netreba vstupné náklady, hľadajú najmä mamičky na materskej, alebo ľudia, ktorí sa z nejakých príčin nemôžu zamestnať v klasickej práci. Jednou z možností je práca prostredníctvom katalógového predaja. 

mlm 19

Katalógový predaj

Skoro všetci určite poznajú známe kozmetické firmy, ktoré majú svoje katalógy, kde si môžete vybrať kozmetiky, potreby do domácnosti, alebo výživové doplnky.

Prostredníctvom svojho známeho si tovar objednáte, zaplatíte a on vám tovar zaobstará. Každý predajca má svoju určitú zľavu, vďaka ktorej zarobí, keď vám produkt predá. Dá sa takto ľahko prísť ku kvalitnému tovaru a tiež k určitému finančnému profitu. 

Štýl fungovania, kde sa vďaka zákazníkom, predajom a ľuďom vo svojom tíme dostanete k lepšiemu zárobku, sa volá MLM - multi level marketing.

MLM

Multi level marketing si veľa ľudí mýli s pyramídovou schémou. Rozdiel v týchto systémoch nie je veľký, ale za to veľmi podstatný. 

V systéme MLM zarábate tak, že predávate produkty, na ktorých zarábate. Zároveň získavate ľudí do svojho tímu, z ktorých máte finančný zisk a môžete postúpiť na lepšiu pozíciu – budete mať väčšiu zľavu na produkty. AK nechcete získavať ľudí do svojho tímu, tak nemusíte, môžete zarábať len na predaji.

V systéme „pyramídovej hry“ zarábate iba tak, že privediete do formy nového človeka. Žiadne predaje. Čiže ak vo svojom okolí nemáte nikoho, kto by sa chcel ku vám pripojiť, tak ste skončili. Väčšinou sa pri vstupe do takejto spoločnosti vyžaduje aj nejaký druh vstupného poplatku, čiže nie len že nezarobíte, ale ešte budete aj v strate.

Obidva tieto systémy majú veľa spoločného, ale pri MLM zarábate vlastnou šikovnosťou a predajným duchom, zatiaľ čo pri pyramídovej schéme, musíte získavať ľudí na neurčitý zisk.

Ak teda rozmýšľate, že si zarobíte katalógovým predajom, dopredu si zistite o čo sa jedná a aký systém je v danej spoločnosti. MLM systém pomohol do rodinného rozpočtu už veľa ľuďom, ktorí sa neboja a chcú na sebe pracovať. Keďže vstupné náklady pri MLM nie sú, ľahko môžete zistiť, či je to tá pravá práca pre vás. 

4 komentárov

  • Komentár Agi %AM, %27 %044 %2021 %00:%nov napísal Agi

    Mam zaujem

  • Komentár Andrea %AM, %25 %488 %2020 %10:%okt napísal Andrea

    Mam záujem

  • Komentár Žaneta Fernerová %PM, %09 %628 %2020 %14:%aug napísal Žaneta Fernerová

    Mám záujem robit s katalógom ...

  • Komentár Žaneta Fernerová %PM, %19 %906 %2020 %20:%máj napísal Žaneta Fernerová

    Mám záujem robit s katalogom :)