Vitamíny K2 a D3

Ženám aj mužom pomôžu pri prevencii a liečbe osteoporózy, aterosklerózy či liečbe kardiovaskulárnych chorôb.


Osteoporóza
– epidémia 3. tisícročia - spôsobuje rednutie kostí a postupne znižuje množstvo kostnej hmoty až po kritický prah lámavosti. Strata kostnej hmoty je výsledkom jednak prirodzeného procesu starnutia človeka, avšak môže na ňu vplývať aj súčasný životný štýl a rozvoj urbanizácie. Osteoporóza, je nenápadné, tiché ochorenie, ktorého príznaky sa môžu prejaviť až po niekoľkých rokoch. Z tohto dôvodu býva človek náhle zaskočený už vyšším štádiom ochorenia, teda zlomeninou, najčastejšie krčka stehennej kosti, stavcov alebo zápästia. Môže byť dokonca aj smrteľná! Celoživotné riziko osteoporotickej zlomeniny sa odhaduje na 40%, čo je podobné riziku srdcovocievnych ochorení.

Srdcovo-cievne ochorenia sú tiež veľmi častým a vážnym problémom. Viac ako polovica zo všetkých úmrtí v Slovenskej republike je zapríčinená infarktom myokardu a mozgovou príhodou. Toto nebezpečenstvo vzniká kornatením ciev (aterosklerózou). Predísť týmto problémom napomáha kombinácia vitamínov K2 a D3, ktorá je na Slovensku dostupná už od septembra 2013.

Dr. Cees Vermeer, jeden z popredných svetových výskumníkov na vitamín K, hovorí, že „skoro každý má nedostatok vitamínu K2, rovnako ako väčšina ľudí trpí nedostatkom vitamínu D“. Väčšina z nás získa vitamín K₂ (menachinón) len zo stravy, čo je len veľmi malé množstvo, aby sme boli uchránení pred takými zdravotnými problémami, akými sú osteoporóza, zvápenatenie tepien, kardiovaskulárne choroby, kŕčové žily, rakovina prostaty či infekčné choroby.

- Vitamín K2
je navigátorom, ktorý zabezpečuje, aby sa prijímaný vápnik ukladal výhradne do kostí a nie do ciev. Má úžasnú schopnosť vyplaviť vápnik uložený v stenách tepien.
- Vitamín D zase napomáha vstrebávaniu vápnika do organizmu, neurčuje však jeho cestu, kam sa má vápnik v organizme uložiť. Nedostatok vitamínu D₃ je spojený s celým radom ochorení, jeden z najznámejších vplyvov vitamínu D3 je jeho schopnost zlepšiť zdravie kostí a pohybového aparátu. A práve synergický efekt medzi vitamínom K2 a vitamínom D3 je veľmi dôležitý. Tieto dva vitamíny spoločne pracujú na zvýšení MGP (Matrix GLA proteínu). Proteín MGP je centrálnym inhibítorom vápenatenia mäkkých tkanív, teda aj ciev.

Výživový doplnok Vitamín K2 + Vitamín D3 prispieva k správnemu vstrebávaniu a využitiu vápnika a fosforu, tým chráni cievy pred kornatením, k normálnej hladine vápnika v krvi, k udržaniu zdravých kostí a zubov, k správnemu fungovaniu imunitného systému a k udržaniu optimálneho fungovania svalov .

www.bio-min.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.