Bezbolestný boj s bradavicami

Bradavice sú nepríjemným zdravotným i estetickým problémom, s ktorým sa stretol hádam každý. Môže sa nimi totiž ľahko nakaziť ktokoľvek.

Najčastejšie však postihuje deti a mladých ľudí, ale i ľudí s oslabeným imunitným systémom. Toto kožné ochorenie spôsobuje prenosný vírus, ľudský papilomavírus (HPV). Bradaviciam sa darí najmä v teplom a vlhkom prostredí, preto sa aj na tele vyskytujú na miestach so zvýšenou potivosťou. Do nechceného kontaktu s nimi najčastejšie prídete na  kúpaliskách, v bazénoch či saunách. Častým zdrojom infekcie sú aj rodinní príslušníci s bradavicami alebo deti v kolektíve. Ak je človek oslabený, a teda náchylný na infikovanie sa vírusom a má na koži malú ranku, vírus sa v nej rýchlo usadí a prichádza k infekcii.

Ako sa zbaviť bradavíc?
U detí je dôležité bezbolestné odstránenie , teenageri uprednostňujú riešenia, o ktorých sa nemusia s nikým radiť. Dospelí radi vsadia na efektivitu a rýchle riešenie. I keď aj tu hrá svoju úlohu strach, a preto bezbolestné odstránenie je vždy vítané.

S liečbou kožných bradavíc pomôže buď kožný lekár, alebo lekárnik v lekárni. Bradavice je možné napríklad ambulantne „vypáliť“, kedy sa zákrok často opakuje i viac krát a nie je bezbolestný. Bezbolestnosť a účinnosť dnes už dokážu zabezpečiť voľnopredajné prípravky, ktoré pôsobia keratolyticky (odstraňujú zhrubnutú kožu na povrchu). Neodborným ošetrením môže prísť k prenosu bradavíc a k ich rozšíreniu na iné časti tela alebo inú osobu, preto sa domácich pokusov radšej stráňte.


V bezbolestnom boji s bradavicami  vám pomôže DUOFILM?

DUOFILM je dermálny roztok, ktorý účinne odstraňuje bradavice vďaka dvom liečivám, ktoré obsahuje – kyseline mliečnej a kyseline salicylovej.

DUOFILM je ideálnym liekom pre všetky vekové kategórie, uprednostňujú ho mamičky   na  bradavice u detí, ale i dospelí a starší ľudia, ktorí dajú prednosť domácej liečbe, pred ambulantnou. DUOFILM roztok kontrolovane rozrušuje keratín (vrstvu tuhej hrubej kože na povrchu bradavice).  Aplikuje sa   v mieste  bradavice, aby neprišlo k poškodeniu okolitej kože. Bradavicu treba pred použitím krátko ponoriť do teplej vody a povrch jemne narušiť vlastnou pemzou alebo pilníkom.

Pri opakovanom použití sa bradavice postupne zmenšujú, až celkom vymiznú. DUOFILM je určený na denné použitie, až do doby, kým bradavice celkom vymiznú a zarovnajú sa kožné vyvýšenia. Buďte trpezliví, úplné odstránenie bradavíc môže trvať  6 – 12 týždňov. Je však trvalé a bezbolestné.
Upozornenie: Duofilm môže byť aplikovaný len na miesta postihnuté bradavicami a pod dohľadom rodičov.Deti si ho nesmú aplikovať samé, inak by si mohli poškodiť zdravie. 

Skôr než začnete používať DUOFILM, prečítajte si, prosím, pozorne túto písomnú informáciu pre používateľov. Ak niečomu nerozumiete alebo chcete získať ďalšie  informácie, obráťte sa na svojho lekára alebo lekárnika. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.