Privítajte jar bez dymu a zápachu – nastal čas na VELO!

Jar klope na dvere, vzduch sa napĺňa vôňami a príroda začína kvitnúť. Láka nás to do prírody, alebo aspoň na balkón užiť si prvé teplé lúče slnka a svieži jarný vánok. O to viac nás zaskočí, keď nám potešenie z hlbokého nádychu znepríjemní dym a zápach z cigarety.

Stačí, že okolo nás po lesnej cestičke prejde niekto s horiacou cigaretou, alebo na balkón vyjde aj sused od vedľa, ktorý si v rámci home officu spravil malú „fajčpauzu“. Ak patríte aj vy k tým, čo im dym a zápach z cigarety prekáža, alebo ste fajčiarom, ktorý by bol rád ohľaduplnejší k svojmu zdraviu aj k okoliu, prečítajte si, ako sa dá u(s)pokojiť nikotínové nutkanie bez toho, že by ste sa ocitli v oblaku zapáchajúceho dymu.

velo_zeny

Cigareta je oldschool, nastal čas na moderné alternatívy

V 21. storočí sa cigareta považuje za niečo, čo fajčiara v očiach okolia diskriminuje. Môže za to vzrastajúce povedomie o škodlivosti fajčenia nielen pre samotného fajčiara, ale aj pre osoby v jeho blízkosti. Podľa prieskumov si na Slovensku až 26 % dospelej populácie zapáli. Pritom však asi každý fajčiar vie, že tento zvyk poškodzuje jeho zdravie, stojí ho nemalé peniaze a neprospieva ani budovaniu vzťahov. Z roka na rok sa zvyšuje počet žien a mužov, ktorým z princípu prekáža „začať si“ s fajčiarom a ktorí odmietajú tolerovať dym a zápach z cigariet v spoločnej domácnosti. Aj spoločenské reštrikcie voči fajčeniu na verejnosti sú čoraz prísnejšie. Skoncovať s fajčením zo dňa na deň však môže byť pre nejedného fajčiara príliš ťažké, obzvlášť pri vysokej dennej spotrebe cigariet. Práve moderné alternatívy klasickej cigarety, ktoré sa v poslednej dobe objavujú aj na slovenskom trhu, môžu byť elegantným riešením situácie pre samotného užívateľa nikotínových produktov aj pre jeho najbližšie okolie.

Osem bojovníkov proti dymu a zápachu

Britský koncern British American Tobacco sa dlhodobo venuje vývoju moderných nikotínových alternatív a už koncom minulého roka priniesol aj na Slovensko pre všetkých dospelých užívateľov nikotínových produktov nikotínové vrecúška VELO. Od decembra je ich na trhu k dispozícii až sedem rôznych druhov s rozličnými príchuťami a intenzitou nikotínu. Teraz v marci prináša prvý jarný vánok aj horúcu novinku z trópov, v poradí už ôsmu VELO variantu. Nikotínové vrecúška VELO Tropic Breeze Mini s príchuťou tropického ovocia – mandarínok, marakuje a manga – majú menší rozmer vrecúšok a nižší obsah nikotínu (len 6 mg).

Menšie zdravotné riziko a benefity VELO

Nápad vytvoriť nikotínové vrecúška ako modernú alternatívu cigarety vznikol v Škandinávii, inšpiráciou pre ne bol pôvodne žuvací tabak, avšak spôsob užitia a zloženie boli vylepšené. Na rozdiel od žuvacieho tabaku sa nikotínové vrecúško nežuje, len vkladá pod hornú peru, kde sa nechá pôsobiť, aby sa z neho uvoľnil nikotín do tela postupne cez sliznicu ústnej dutiny. Po aplikácii, ktorá by nemala byť dlhšia ako 30 minút, stačí vrecúško vybrať spod pery a vyhodiť. Okrem jednoduchého užitia je hlavným benefitom výrobku menšie zdravotné riziko, keďže pri tomto spôsobe užitia nikotínu nedochádza k horeniu, a teda ani k vzniku dechtu, oxidu uhoľnatého a iných karcinogénnych látok, ktoré by ohrozovali užívateľa a osoby v jeho bezprostrednej blízkosti. Zatiaľ čo pri zapálení cigarety na verejnosti v súčasnosti riskujete porušenie protipandemických opatrení, konflikt so spoločenskými normami a zdvihnuté obočie nejedného z okoloidúcich, pri užití nikotínových vrecúšok VELO vám nič z toho nehrozí. U(s)pokojiť nikotínové nutkanie tak môžete aj počas dlhej cesty autom, v lietadle, uprostred pracovného mítingu, pracovnej zmeny alebo v rámci home office po boku osoby, ktorej by dym a zápach z cigarety mohli prekážať.

Od príchute tropického ovocie až po sviežu chuť mäty

Hoci si možno nejeden fajčiar v prvom okamihu povie, že toto nie je nič pre neho, nikotínové vrecúška VELO stoja za zváženie. Nielen kvôli menšiemu riziku poškodzovania si zdravia a empatickému postoju k svojmu okoliu, ale aj pre široký výber príchutí. Tí, ktorým vyhovuje príchuť mäty, majú na výber VELO Polar Mint, X-Freeze, Freeze, či Ice Cool so závanom mäty i horských bylín. Spomedzi ovocných príchutí stoja je na výber VELO Urban Vibe s príchuťou čerešní a brusníc, VELO Tropic Breeze s intenzívnou príchuťou mandarínok, marakuje a manga, či VELO Berry Frost s nádychom malín, borievok a ostružín. Z ôsmich VELO variantov sú tri vo verzii MINI, teda s nižším obsahom nikotínu (len 6 mg) a menšími rozmermi vrecúšok – okrem horúcej marcovej novinky VELO Tropic Breeze Mini aj VELO Berry Frost Mini a VELO Polar Mint Mini.

Všetky sú však určené výlučne pre dospelých užívateľov nikotínových produktov! Ich odporúčané cena je 4 eurá a na predaj sú na čerpacích staniciach Slovnaft, Schell a OMV, v sieti predajní Geco, M+M, GGT a v trafikách.

Objednať si ich môžete aj bezpečne z pohodlia domova nawww.govelo.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.