Vytlačiť túto stránku

Vaginálna rejuvenizácia

Napísal femme 23. november 2017

Máte problém s tzv. vaginálnym relaxačným syndrómom či s inkontinenciou 1. a 2. stupňa? Nemusíte sa trápiť, pomôže vám rejuvenizácia vagíny, ktorá je najmodernejší spôsob neinvazívneho riešenia spomínaných problémov.

zdravie doktorka 17

Okrem spomínaných ťažkostí sa dokáže vysporiadať s problémom suchosti pošvy (vaginálna atrofia), ktorá sa objavuje u mladších ale hlavne starších žien v období menopauzy. Vhodná je aj pre ženy s estrogéndependentnou formou karcinómu (endometriálny karcinóm alebo karcinóm prsníka) alebo pozitívnou rodinnou anamnézou pre uvedenú formu karcinómu.

Čo sa vlastne za týmto ošetrením skrýva?

Medzi pozitíva vaginálnej rejuvenizácie patrí bezbolestné, rýchle, jednoduché a bezpečné vyriešenie zdravotných problémov použitím YAG lasera. Ošetrenie prebieha najnovším a najbezpečnejším laserom na trhu 2940nm Er:YAG laser so špeciálnym programom SMOOTH, ktorý je zameraný na oblasť genitálu. Vaginálna rejuvenizácia zúži vaginálny kanál pomocou remodelácie prítomného kolagénu spolu so súčasnou neokolagenézou. Ošetrenie prebieha pomocou lasera značky Fotona, ktorý má ako jediný na trhu FDA certifikát na liečbu inkontinencie. Zákrok realizuje lekár so špeciálnym certifikátom na vykonávanie tohto laserového ošetrenia.

Čo predbieha zákroku?

Návšteva gynekológa, ktorý urobí onkocytologické gynekologické vyšetrenie, kultiváciu pošvy a moču.  Zákrok nie je možné urobiť žene počas menštruácie alebo tehotenstva a neodporúča sa ani počas dojčenia.

Priebeh a efekt ošetrenia

Pacientka nepotrebuje anestéziu, zákrok však môže u citlivejších žien sprevádzať krátkodobý nepríjemný pocit tepla vo vagíne, ktorý vymizne okamžite po ukončení ošetrenia. Vaginálna rejuvenizácia trvá približne 20 minút, v závislosti od realizovanej procedúry (IncotiLase, IntimaLase, RenovaLase). Žena po ošetrení odchádza domov k bežnej dennej aktivite, vyhýbať sa má (24 hodín) nadmernej fyzickej námahe a týždeň dodržiavať sexuálnu abstinenciu.

Prvé výsledky zlepšenia sa dostavia už po 1. ošetrení a postupne sa pozitívny efekt rozvíja v priebehu jedného mesiaca po výkone. Na dosiahnutie optimálneho výsledku je vhodné ošetrenie opakovať 2-3x v jednomesačných odstupoch, až do dosiahnutia maximálnej kolagénovej remodelačnej kapacity. Účinnosť metódy je 12-18 mesiacov v závislosti od individuálnych predpokladov.

Viac informácii na www.frais.sk