Postrach menom rakovina

Aby sme sa jej vyhli, môžeme sami preto niečo urobiť, lebo korene nádorového ochorenia...


... sú v oslabenej imunite, v psychike, ktorá je ovplyvňovaná stresom a v pôsobení toxických látok (karcinogénoch) na náš organizmus.

Prevencia pomocou stravy
Experti z lekárskej univerzity na Taiwane, priniesli dôkaz o protirakovinových účinkoch zeleného čaju. Štúdia sa zamerala na riziko rakoviny pľúc u fajčiarov i nefajčiarov, ktorí pili denne jednú šálku zeleného čaju. Pri jeho pravidelnom pití, vedci zistili, že ochrana pred touto chorobou je vyššia aj u ľudí, ktorí sú nositeľmi určitých génov. Polyfenoly nachádzajúce sa v zelenom čaji, sú schopné zastaviť rakovinové bunky a tí, ktorí zelený čaj nepijú sú viac vystavení riziku tohto ochorenia. V rámci stravy je vhodná surová zelenina, hlavne červená repa, brokolica, naklíčená sója mungo, celozrnná ryža, ľanový olej a vláknina. 

Príroda nám ponúka širokú plejádu byliniek, ktorými dosiahneme zlepšenie zdravotného stavu. Medzi také liečivky zaiste patrí Vilcacora. Je to lianovitá rastlina z oblasti Amazónie a droga sa získava z vnútornej kôry alebo koreňa rastliny. K liečebným účelom sú najvhodnejšie druhy uncaria tomentosa a uncaria guianensis.
Táto rastlina má účinné látky, ktoré zvyšujú aktivitu imunitného systému a potláčajú zápaly. Okrem rakovinových ochorení je vhodná aj pri reumatických chorobách. Pôsobí ako antioxidant, ničí vírusy, baktérie a plesne.

Rakovinu podporujú toxické látky v potrave. Podľa štúdie z Minnesotskej univerzity, vysoká koncentrácia cukru v malinovkách a ich pravidelná konzumácia, zvyšuje pravdepodobnosť ochorenia pankreasu, dôsledkom zvýšenia hladiny inzulínu v krvi. Predpokladajú, že práve to stimuluje rast nádorových buniek v pankrease. V porovnaní s ovocnými džúsmi sa táto závislosť nepotvrdila.

Čoraz viac ľudí trpí rakovinou kože a vedci sa snažia prísť s krémami, ktoré ochránia našu pokožku pred nežiadúcimi ultrafialovými lúčmi. Pokúšajú sa nájsť enzým, ktorým je možné napraviť poškodenie buniek, ktoré vedie k nádorovému ochoreniu. Podľa vedcov z Melbournskej univerzity v Austrálii by spôsob, akým kengury opravujú svoju DNA, mohol byť kľúčom ako zabrániť rakovine kože.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.