Pohybom k zdraviu

Na pohyb by ste nemali zanevrieť, nemusíte byť olympijská súťažiaca v behu alebo v plávaní, stačí, ak si v rámci svojho voľného času vyhradíte miesto pre „pohyb“, ktorý vám najviac vyhovuje.

neo imidz

Zo začiatku môžete začať akým koľvek pohybom, medzi ktorý sa ráta aj rýchlejšia chôdza. Skúste si nájsť pre seba dvakrát do týždňa po hodine čas. Zoberte si so sebou MP3 s rezkou hudbou, ktorá vás len v tempe podporí. Ak prekonáte prvé úskalia a rýchla chôdza sa vám stane súčasťou voľného času, je čas na zmenu. Pristúpte k plávaniu, ktorým si precvičíte celé telo a zväčšíte si kapacitu svojich pľúc, zároveň plávanie vám nezaťaží kĺby a ani nehrozí iné zranenie.

Pred športovaním sa pridŕžajte nášho postupu:
1, nie je nevyhnutné, aby ste cvičili každý deň
2, námaha pri cvičení nieje zárukou kvality 
3, na začiatku začnite s jednoduchými cvikmi a postupne priberajte zložitejšie

Chôdza

Viete, že 10 000 krokov je asi sedem až osem kilometrov, na ktoré potrebujete asi hodinu a pol? Výhodou tejto pohybovej aktivity je, že k nej potrebujte len svoju vôľu a pohodlné topánky. Aby bola vaša chôdza účinna dodržujte určitú frekvenciu tepu, aby ste sa trochu zadýchali. Zo začiatku vylúčte výťah a skracujte si trasu, ktorú máte určenú v dopravných prostriedkoch alebo autom.

Plávanie

Pri plávaní je dôležitý správny štýl a dĺžka pobytu v bazéne. Pri rýchlejšom tempe vám postačí pol hodina, pri pokojnejšom tempe rátajte s dlhším časom. Ak máte ambície schudnúť plávaním, potrebujete pri správnom štýle byť v bazéne cca.40 minút. Na tento spôsob sú vhodné prsia, ktoré sa odporúčajú aj pri problémoch s bedrovou chrbticou a bolesťami v okolí krku. Menej zdatný plavci a staršie osoby, si môžu pre zmenu zacvičiť v bazéne.

Beh

Behanie patrí medzi náročnejšie pohybové aktivity, vyžaduje si určitý zdravotný stav a kondíciu. Ak všetko z toho spĺňate, poďte s nami správne behať. Prvým krokom je vydržať v behu aspoň 60 minút, pretože tuky sa začínajú odbúravať až po 40 minútach, za predpokladu, že ste v správnej tepovej frekvencii.

Ako behať s radosťou:
1, nepreceňujte svoje schopnosti, vzdialenosti sa postupne predlžujú
2, behajte na mäkkom povrchu, vyhýbajte sa betónu a asfaltu
3, vyberajte si rovné trasy pred stúpaním a klesaním
4, beh nie je vhodný pri vyššej nadváhe, napríklad ak vaša hmotnosť je o 20 percent vyššia než výška po odčítaní 100 cm

Tip: Ledlenser NEO 10R - Bežecká čelovka pre náročných

Najvýkonnejšia bežecká čelovka z radu NEO má označenie 10R. Ponúka svetelný výkon až 600 lm s dosvitom až na 150 metrov. Dobíjací akumulátor vydrží napájať svietidlo až 120 hodín. Súčasťou balenia je hrudný pás, vďaka ktorému môžete svietidlo nosiť pripevnené na tele a zamedziť tak oslňovaniu pri behu v skupine. Vďaka predlžovaciemu káblu je možné uložiť zapojený zdroj pod oblečenie, alebo do batohu a životnosť akumulátora ešte predĺžiť. So zárukou 7 rokov!
Odporúčaná cena: 99,90 € .Viac informácií na www.ledlenser.sk

neo 10r

Na záver, nezabúdajte, že sa hýbete pre vaše potešenie a zdravie, s ktorým vám ink iný nepomôže, ako len vy sama! Zdravému športu, zdar! :-)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.