Pomoc pri boji proti podvodnému predaju predražených a falošných respirátorov

Technologická spoločnosť 3M podnikne tvrdé kroky voči tým, ktorí sa snažia využiť krízu spojenú s prepuknutím vírusu COVID-19 vo svoj prospech. Zároveň sa zaväzuje bojovať proti umelému navyšovaniu cien, podvodnému predaju a falšovaniu svojich výrobkov.

3m_ts

V dôsledku prepuknutia vírusu COVID–19 sú respirátory spoločnosti 3M veľmi žiadané. Od vypuknutia pandémie bola zdvojnásobená globálna produkcia respirátorov N95 (FFP2) a ostatných výrobkov s ochranným filtrom na takmer 100 miliónov mesačne, resp. viac ako 1,1 miliardy ročne. Odporúčané ceny svojich výrobkov od vypuknutia krízy spoločnosť 3M nezvýšila a ani tak neplánuje urobiť. Spoločnosť 3M intenzívne pracuje na zamedzení predaja respirátorov tretími stranami za premrštené ceny.

Vyhýbajte sa falšovaným výrobkom

Spoločnosť 3M odporúča nakupovať svoje výrobky iba od autorizovaných distribútorov alebo predajcov, čo je zárukou, že zákazník dostane originálne výrobky. Pri kúpe respirátorov značky 3M by mali ľudia nakupovať iba respirátory v originálnom balení a s návodom na použitie, ktorý je špecifický pre každý model a je priložený k výrobku. Výrobky 3M by sa nemali predávať jednotlivo alebo bez obalu a pokynov pre užívateľa. Výrobky, ktoré nemajú viazanie, zvláštne páchnu, majú zablokovaný ventil alebo nesprávne napísaný názov a neobsahujú návod na použitie, pravdepodobne nie sú originálnymi respirátormi značky 3M.

Overovanie pravosti 3M dokumentov

Na overenie, či ponuka alebo dokument, deklarované ako originál z 3M, sú skutočne pravé, spoločnosť 3M odporúča nasledovné:

  • Skontrolovať pravosť ponuky a faktúry, ak sa vyžaduje platba vopred.
  • Skontrolovať, či sú správne uvedené obchodné meno spoločnosti 3M, názov domény, adresa, telefónne číslo a e-mailová adresa a či neobsahujú chyby.
  • Preveriť banku, číslo bankového účtu a zvyšné údaje uvedené na faktúre (napr. krajina, príjemca).

Pomoc pri boji proti podvodnému predaju

Ak majú zákazníci obavy týkajúce sa potenciálnej podvodnej činnosti, umelo navýšených cien alebo falšovania 3M výrobkov, môžu svoje obavy nahlásiť na 3MEthics.com. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.