V potravě je lék

Špatná výživa spůsobuje nemoci, správna výživa nemoci léčí. S touto tézí jsem se často dostal do příkrého rozporu se školskou medicínou...

>> Móda >> Aktuálne >> V potravě je lék

...hovorí americký lekár Henry Bieler vo svojej knihe s názvom V potravě je lék. Táto kniha prezentuje nenásilnou formou celoživotné skúsenosti praktického lekára, ktorý vníma fungovanie ľudského organizmu v jeho celistvosti a prírodnom kontexte, bez snahy riešiť zdravotné problémy "šmahom ruky", t.j. tendenčným predpisovaním hromady farebne pôsobivých piluliek, z ktorých neprofitujú pacienti, ale farmaceutické koncerny... Názorným spôsobom presviedča, že je to predovšetkým citlivý prístup k živému organizmu a prirodzená eliminácia podstaty jeho zdravotných problémov, čo prináša pozitívne výsledky.

Doktor medicíny Henry Bieler neodmieta akademickú medicínu či medikamentóznu liečbu, ale na základe svojich mnohoročných skúseností tvrdí, že by "oficiálna" medicína a farmaceutický priemysel mali fungovať na celkom iných princípoch, ako je bežné. Inak povedané, lekári by mali viesť na celkom iných princípoch dialóg so svojimi pacientmi a pacienti by mali viesť na celkom iných princípoch dialóg sami so sebou - ak jedným aj druhým ide naozaj o zdravie.

Najväčšou chybou lekárov podľa Henryho Bielera je, že neliečia pacientov, ale ich zdravotné potiaže, pričom pacientov v takej miere "otrávia" liekmi, až musia byť liečení z ich vedľajších účinkov. Najväčšou chybou pacientov je zasa predstava, že medicína je na to, aby sa starala o ich zdravie, zatiaľ čo oni sa budú každý deň napchávať hranolkami, mäsom, smaženým syrom, zmrzlinou, kávou, coca-colou... sem-tam to okoreniac pestrou zmesou syntetických vitamínov.

Z uvedených a celého radu ďalších príčin je podľa Henryho Bielera atómová doba ľudstva temným stredovekom medicíny!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.