Šťastné kĺby, šťastná záhrada

Len máločo sa vyrovná letnému večeru na záhrade. Plnými dúškami si vychutnávame ľahký vánok, vytúžené osvieženie a radujeme sa z pohľadu na zelenajúcu sa oázu pokoja. Každý milovník záhradkárčenia vie, koľko úsilia sa skrýva za kvitnúcim kvetinovým záhonom, chutnou zeleninou či dokonale upraveným trávnikom. 

Nie je náhoda, že údržba záhrady zlepšuje našu kondíciu, často však môže byť pre telo vyčerpávajúca a náročná. Čo robiť, aby záhrada prekvitala a kĺby, ktoré sú pri starostlivosti o ňu toľko namáhané, netrpeli?

Listy rastlín pri nedostatku vody strácajú farbu. Naše kĺby signalizujú nedostatok starostlivosti či svoje preťaženie stuhnutím a zhoršenou pohyblivosťou. Ani v najväčšom zápale práce na záhrade by sme nemali zabúdať na vlastné zdravie. Zradným býva dlhodobé zotrvávanie v jednej polohe. Napríklad v podrepe pri presádzaní kvetín, alebo v predklone pri vytrhávaní buriny. Nie je výnimkou, že často vedome ignorujeme aj ťažkosti pri pohybe. Dôležité však je pripustiť si fakt, že telo sa samo ozýva, aby sme mu venovali pozornosť a starali sa oňho.

Keď sa už kĺby o slovo sem tam prihlásia, dávajú jasne najavo, že je nutné sa o nich začať bezodkladne starať. V tom momente je vhodné vyhľadať komplexnú kĺbovú výživu, ktorú nájdete vo výživovom doplnku Proenzi Intensive, ktorý v sebe kombinuje tri základné stavebné zložky kĺbovej chrupavky a spojivových tkanív. Tieto telu vlastné látky sú kolagén typu II, glukozamín sulfát a chondroitín sulfát. 

Inšpirujte sa tipmi pre spokojný pohyb, nech si môžete bez obmedzení užívať prácu na záhrade a súčasne udržiavať dobrú kondíciu pohybového aparátu. 

1. Vyhýbajte sa práci v jednej pozícii. Striedajte úkony každých 30 minút a po každej hodine 
si oddýchnite aspoň 15 minút. Pauzu využite na pretiahnutie svalstva.

2. Nezabúdajte na správny postoj. Keď musíte pracovať blízko pri zemi (napr. pri pletí buriny), položte jedno koleno na zem a držte chrbát rovný. Ak je to možné, používajte šamlík alebo podložku pod koleno. 

3. Pri zdvíhaní ťažkých predmetov zapájajte predovšetkým stehná a kolená. Vyhnete sa tak preťaženiu dolnej časti chrbtice. 

4. Ak sa vám pri práci či po nej pokusí skaziť plány bolesť, môžete ju zastaviť pomocou liečiva vo forme tabletky alebo gélu, ktoré je určené priamo na akútnu bolesť. Nezabúdajte však, že cesta, ako sa vyhnúť týmto momentom, je predovšetkým kompletná a dlhodobá starostlivosť o vaše kĺby. 

Záhrada je krásna iba vtedy, keď ju pravidelne polievame a dlhodobo zásobujeme všetkými potrebnými živinami. Starostlivosť o ňu musí byť dlhodobá a kompletná, presne taká, akú by ste mali dopriať aj svojim kĺbom. Dajte kĺbom a tak aj pohybu zelenú s kompletnou kĺbovou starostlivosťou. Zelenať sa potom bude aj vaša záhrada.

Kĺby – kompletný systém, ktorý si žiada kompletnú kĺbovú starostlivosť

Nečakajte, až sa vaše kĺby ozvú, a venujte im potrebnú starostlivosť včas. Proenzi, odborník na kĺbovú starostlivosť, pomáha komplexnou kĺbovou výživou všetkým, ktorí si chcú užívať pohyb bez obmedzenia čo najdlhšie. V momente, kedy vás zastihne akútna bolesť pohybového aparátu, 
sú tu analgetiká vo forme tabliet alebo gélu vyvinuté na zmiernenie akútnej bolesti. Faktom je, že analgetikum uľaví iba od bolesti, ale kĺby potrebujú kompletnú starostlivosť. Tá by mala byť všestranná a dlhodobá, jedine tak je možné udržať na semafore nášho pohybu bezproblémovú zelenú. Proenzi ponúka kompletný rad podpory, v ktorej si každý môže vybrať tú adekvátnu práve pre seba. Pre tých, ktorí si uvedomujú význam včasnej starostlivosti, je tu výživový doplnok Proenzi Arthrostop Rapid plus. Tých, ktorých už problémy z času na čas navštívia, podporí intenzívnejšia starostlivosť Proenzi Intensive. Pohybový aparát je tým najkomplexnejším, doprajte mu rovnako kompletnú starostlivosť – dlhodobú a cielenú. Predĺžte zelenú vášmu aktívnemu životu a stopnite červenú, ktorá vás obmedzuje. Viac informácií na www.proenzi.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.