Vytlačiť túto stránku

Odčervujete domáceho miláčika? Vieme, kedy to môže skončiť fatálne!

Napísal MojaLekáreň.sk 29. apríl 2023

Na stránkach MojaLekáreň.sk majú potreby pre zvieratá dlhodobo stúpajúci trend. Za posledné tri mesiace ich nakupujeme o 75% viac ako v rovnakom období minulý rok. Nedbalé použitie môže mať ale pre vašeho psa, či mačku fatálny následok!

cat-dog_1200x800

My vám odborne poradíme ako sa tomu vyhnúť, pretože to, čo je samozrejmosť pre vás, nemusí pomôcť vášmu miláčikovi.

Medzi najpredávanejšie produkty v potrebách pre zvieratá na našich stránkach patria odčervovacie tablety a pasty pre psy . Podľa veterinárky našej online poradne MVDr. Kateřiny Návojovej Horáčkovej, sú práve antiparazitiká najčastejšie diskutovanou a dopytovanou témou medzi chovateľmi. “Dokonca vrátane odblšovania celej domácnosti,” hovorí s humorom veterinárka a dodáva, že na MojaLekáreň.sk sme naozaj pripravení riešiť problémy celej rodiny, aby ste sa cítili dobre. Zlé dávkovanie antiparazitík vedie podľa nej k neúčinnosti.  “Najčastejšie to býva poddávkovanie, alebo zlý interval dávkovania. Dokonca pri silne začervenaných mačiatkach môže dôjsť pri laickom odčervovaní až k ich úhynu,” upozorňuje veterinárka.

Medzi najfatálnejšie a najčastejšie omyly v liečení zvierat hovorí veterinárka v súvislosti so samoliečbou: “často sa stretávam s tým, že ľudia podávajú prípravky pre psy mačkám. Pri antiparazitikách s obsahom permetrínu, dochádza potom k ťažkým otravám mačiek a následne až k úhynu. Ďalšou kapitolou je podávanie liekov určených pre ľudí zvieratám. Často v tomto prípade dochádza k poškodeniu zvieraťa a v krajnom prípade a k úhynom,” vysvetľuje Kateřina Návojová Horáčková. Rapídne stúpol, na našich stránkach, záujem o Žuvacie tablety proti kliešťom a blchám pre psy. Oproti minulému roku o 100%! Na druhej strane však asi majitelia psov a mačiek nedávkujú tieto produkty správne, zrejme podceňujú hmotnosť zvieraťa. S tým sa často stretáva aj naša veterinárka: “ časté poddávkovanie aj pri týchto tabletách spôsobuje neúčinnosť,” hovorí a dodáva, že pri psoch s rôznymi chronickými ochoreniami môže dochádzať k nežiaducim účinkom. “Tablety by nemal preto majiteľ takéhoto psa svojvoľne podávať bez konzultácie s odborníkom,” uzatvára. Vždy treba rešpektovať minimálne príbalový leták produktu.

Jednou z najviac dynamicky sa vyvíjajúcich kategórií na stránkach MojaLekáreň.sk je práve veterinárne portfólio. Široká škála produktov pre psy, mačky, kone, králiky, vtáky na jednom mieste s dodávkou až domov. Zvýšený záujem je aj o múdre pomôcky a interaktívne hračky, čo môže dokazovať, že majitelia miláčikov kráčajú s trendom a záleží im na rovnakej interakcii svojho zvieraťa s týmito produktami.

Aby ste sa cítili dobre, na stránkach MojaLekáreň.sk sa dokážeme postarať o všetkých členov rodiny, aj tých zvieracích. Šetríme našim zákazníkom čas, peniaze a zároveň prinášame odborné poradenstvo, čo spolu prináša komfortný balíček služieb.

30. 4. nás čaká Svetový veterinárny deň, vyhlásený Svetovou veterinárnou asociáciou, ktorý poukazuje na to, že väzby medzi zvieraťom a človekom sú veľmi silné. Urobte svojmu maznákovi radosť napríklad doplnkom na vitalitu. Tie podľa veterinárky neublížia a nestretla sa pri nich s nežiaducimi účinkami.