Prírodou proti bolestiam hlavy

Takmer každého trápia z času na čas bolesti hlavy. Bolesť hlavy môže mať niekoľko príčin. Ak sa bolesť často opakuje a je neznesiteľná, treba navštíviť lekára. Ak vás však bolesť hlavy trápi iba občas, môžete namiesto bežne dostupných tabletiek vyskúšať prírodnejšiu liečbu.

pixbay_headache_821

Smoothie na bolesť hlavy

Jednou z príčin bolesti hlavy býva aj nedostatok minerálov a vitamínov. Vyskúšajte si doplniť potrebné živiny aj napríklad takýmto smoothie.

Ingrediencie: 5 stebiel zeleru, 1 vytlačená limetka, 1 šalátová uhorka, kúsok koreňa zázvoru, 4 listy špenátu, 2 zelené jablká, pohár petržlenovej vňate.

Všetko spolu dajte do mixéra a mixujte, kým nevznikne tekutá zmes. Ak chcete tekutejšiu zmes, môžete pridať vodu podľa potreby. Smoothie vypite buď naraz, alebo si ho odložte do chladničky, ak by sa bolesť vrátila. Smoothie skladujte v chladničke maximálne jeden deň.

Skvelý horčík

Ďalšou veľmi častou príčinou bolesti hlavy býva stres a kŕče. Obom zabránite, keď budete preventívne každý deň brať tabletku horčíku. Horčík znižuje svalové napätie a odstraňuje nepríjemné pulzovanie v hlave. Pomáha aj pri menštruačných bolestiach, alebo pri svalových kŕčoch. Ak vás už ale trápi veľmi silná bolesť hlavy, nemusí vám horčík pomôcť.

Bolesť hlavy po párty

V prípade, že sa chystáte na párty, kde viete že budete piť alkohol, tak myslite na to, že vás nasledujúci deň môže nepríjemne bolieť hlava. Alkohol oberá organizmus o vitamín B. Preto si pred cestou na párty dajte tabletku vitamínu B a zapite ho aspoň pol litrom čistej vody. Uvidíte, že sa budete ráno cítiť lepšie, ako obyčajne.

Po bujarej párty však môžu pomôcť aj bylinky. Najlepšie je, ak si pripravíte odvar z mäty, alebo z rumančeka. Bylinku nechajte lúhovať 5 minút a vypite. Upokojí boliacu hlavu a tiež podráždený žalúdok.

Obklady

V prípade, že vás bolí hlava z toho, že máte horúčku, tak vám výborne poslúži studený obklad. Tento obklad si môžete dať na čelo a pravidelne ho striedajte, kým horúčka a bolesť hlavy mierne neustúpi.

Naopak teplý obklad vám môže pomôcť, ak vás trápia stuhnuté svaly v okolí hlavy, ako sú plecia, alebo krk. Teplý obklad si dajte na miesto, kde pociťujete stuhnutosť. Uľaviť by sa vám malo do hodiny.

Ak váhate či  vyskúšať prírodnú liečbu bolesti hlavy, tak určite na nič nečakajte a pri najbližšej príležitosti to vyskúšajte. V prípade, že vám nič nezaberie, tak vždy môžete požiť tabletku na bolesť hlavy. Myslite však na to, že vašej bolesti možno pomôže, ale váš žalúdok, žlčník, alebo pečeň, sa vám určite nepoďakujú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.