Ako ušetriť pri nakupovaní na internete?

Kto nie je na internete, akoby ani nežil. A kto prostredníctvom neho nenakupuje... určite by si to mal vyskúšať! Inšpirujte sa nasledujúcimi tipmi a objavte online svet plný tovarov a možností.

online shop1000x320

Pri nakupovaní merajte...čas
Možno ste si všimli, že snáď v žiadnom z kamenných obchodov nevisia na stene hodiny. Akiste je to zámer, pretože kupujúci by sa mal venovať primárne nakupovaniu. A pojem o čase nakupovaniu veľmi nepraje. Zákazníka skôr núti myslieť aj na iné potreby a povinnosti. Túto nevýhodu kamenných obchodov nemusíte pri nakupovaní online riešiť. Zvlášť, ak vám na monitore vášho PC vpravo dole „svieti“ ukazovateľ času. Nenechajte sa vtiahnuť do víru nakupovania a venujte mu len skutočne potrebný čas.

Netradičné zľavy v merku
Samotné eshopy idú pri nakupovaní zákazníkovi v ústrety množstvom zliav a akcií. Dá sa s nimi celkom dobre manipulovať a kľučkovať s ich používaním. Vyčkajte si napríklad na poštovné zadarmo alebo mimosezónne výpredaje. Určite sa to oplatí. Prípadne zacieľte na zľavy v inej forme. Veľké a osvedčené eshopy ako Mall alebo Alza, ale aj mnoho ďalších internetových obchodov, dáva pomerne často do obehu zľavové kódy. Všetky pokope ich môžete nájsť na webe Zlavovekody.sk. Pôsobia ako účinná motivácia pri nakupovaní a navyše dokážu ušetriť nemalé prostriedky. Väčšinou ich stačí zadať pri vypĺňaní údajov pri objednávke.

Porovnávajte
Opäť výhoda, ktorú pri kamenných obchodoch len ťažko uplatníte. Chcete sa uistiť, že vami vybraný tovar je ten naj? Porovnajte ho s produktami iných eshopov. Ak si napríklad vyberáte zimné topánky, rozkliknite si viacero eshopov a porovnávajte ceny, možnosti výberu, farby, materiál, prosto všetko, čo vás pri nákupe zaujíma. Alebo rovno nakupujte cez niektorý z obľúbených katalógov alebo porovnávačov na webe. Zhromažďujú produkty niekoľkých eshopov a vy si vďaka tomu môžete na jednom mieste vybrať tovar, ktorý vám najviac sedí po všetkých stránkach.

Pred nákupom porozmýšľajte
„Toto musím mať!“ Formulka a veľmi nákazlivá myšlienka, ktorou sa nechá strhnúť nejeden zákazník. A neskôr toho možno aj ľutuje. Aby ste nedopadli rovnako, je dobré, ak si pred a pri nákupe opodstatnenie položky v košíku dobre premyslíte. Riaďte sa napríklad pravidlom „30“. Skôr, ako si danú vec kúpite, 30 sekúnd čo najobjektívnejšie porozmýšľate kde a na čo ju budete používať a či vôbec je nutné ju kupovať. Nastavte si v mysli takýto filter a ušetríte.

Do nákupov zapojte chlapa
V živote aj pri nakupovaní je dôležité nebyť sám. Ak objednávate tovar z pohodlia domova, pravdepodobne sa s vami na jednom mieste nenachádza aj niekoľko úplne cudzích ľudí. Oveľa väčšia šanca je, že máte pri sebe niekoho blízkeho, ktorý vám rozumie a dokáže dobre poradiť. Spýtajte sa ho na názor a skúste ho zapojiť do nákupného procesu. Najmä ak to je chlap, tvor skrz naskrz praktický, ktorému dlhé nákupy príliš nevoňajú. Ženský a mužský element vytvoria pri nakupovaní vyrovnané jing a jang a vy tak nakúpite to čo potrebujete, za dobrú cenu a relatívne krátky čas.

Stanovte si hranice
Pri nakupovaní v hotovosti je to oveľa ľahšie. Avšak keď nakupujete cez internet, tovar buď vyplatíte až pri doručení, prípadne preposlaním peňazí z účtu. A to je pre ľudí, ktorí na takúto formu nakupovania nie sú zvyknutí, celkom citlivá záležitosť. Absencia šuštiacich peňazí v ruke totiž zákazníkovi dáva niekedy až nebezpečnú voľnosť a pocit slobody. Slobody nechutne utrácať. Preto je dobré uvedomiť si silu a váhu číseliek, ktoré vám svietia na účte. Sú to reálne peniaze, reálnejšie, ako sa pri prvom pohľade na obrazovku môže zdať.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.