Poď do toho: Wings for Life World Run

8. mája 2016 sa môžete pripojiť k tisícom bežcov na Wings for Life World Run, unikátny celosvetový beh.  Vyspovedali sme osobnosti, ktoré sa behu zúčastnia tento rok.

 

Neváhaj, pozvi svojich priateľov, vyzvi svoju rodinu a poď bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Registrovať sa môžete na stránke: http://www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/bratislava/

Wings for Life World Run: Beh pre tých, ktorí behať nemôžu

Všetko to začalo jednoduchou, ale zaujímavou myšlienkou na letisku v Moskve. Čo keby sa podarilo rozbehnúť celý svet? Každého, na celom svete, v ten istý deň, v ten istý čas. Beh obrovských rozmerov s jedným jediným bežcom na svojom konci? Svetový beh. Je to vôbec možné? Je!



Beh osobnosti

Filip Tůma, spevák, herec, moderátor:  Už idem behať na tretí ročník a hodlám dobehnúť čo najďalej. Vlani som prebehol 16 km a tento rok by som chcel dať 19 km. Len aké tu bude mať následky? Ale budeme behať v tíme, tak sa navzájom podržíme.

Matej Cifra - Sajfa, moderátor: Teším sa, že v Bratislave je veľa bežeckých pretekov, onedlho bude Devínsky beh a chystajú sa aj ďalšie,  veľa ľudí behá, je to príjemný pohľad. Ja sám sa počítam medzi rekreačných bežcov, alebo trochu lepších amatérov. Beh mi dáva slobodu a byť sám, nie v zhluku ľudí, s ktorými si nemám, čo povedať. Začal som behať ako 28-ročný.

Ivan Jakeš, motocyklový pretekár: Ja už nemôžem behať, moje kolená mi to nedovoľujú, budem pohyblivý cieľ, budem prvý.  Štartujem vo vozidle polhodinu po hlavnom štarte a postupne dobieham bežcov, ktorí končia na trati. Predpokladám, že tento rok to bude do 80 km.


Jana Dukátová, kajakárka: Môj výkon bude asi horší, tipujem, že zabehnem 10 -15 km, pôjdem rekreačne,  budem mať tri dni pred kvalifikačkami na ME.



Filip Polc, reprezentant v horskej cyklistike v zjazdových disciplínach: Kolesá sa točia, ty ideš – to je moje. Beh je náročnejší. Teším sa.

Peter Pukalovič, organizátor pretekov: Podarilo sa nám pripraviť krásnu trať, ktorá pôjde cez mesto. Beh sa koná v tridsiatich piatich štátoch celého sveta. A my chceme ukázať  Bratislavu vo svojej nádhere. Je to propagácia mesta, česť pre nás, aby sme ukázali pamiatky. Vyštartuje sa z prístavu, kde poukážeme na žeriavy a nakladaní tovaru na lode, odtiaľ sa presunieme Štúrovu, Dunajskú,  29. augusta, Špitálsku, Jesenského a cez most SNP cez Panónsku cestu sa bežci dostanú na dunajskú hrádzu až do Čunova a Gabčíkova.

Wings for Life World Run 2016. Foto: Jakub Kovalik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.