Ako neuraziť hostiteľku

Ste na návšteve počas sviatkov a z nejakého, len Vám známeho dôvodu, nechcete zbytočne ochutnávať, čo Vám hostiteľka pripravila.

Aby ste hostiteľku neurazili, treba si ju vhodným spôsobom nakloniť na svoju stranu. Najvhodnejšou formou je pochvala za organizáciu a pripravené jedlo. Súčasne ju informujte, že práve máte obdobie diét, ale že určite niečo ochutnáte. Tak sa vyhnete ďalšiemu ponúkaniu  z jej strany, nakoľko je polichotená Vaším uznaním. 

Pozor na víno! Alkohol obsahuje cukor, ktorý na prázdny žalúdok pôsobí ako vlčí hlad. Zapríčiní to zvýšená hladina cukru v krvi, ktorý si žiada ďalšie cukry. Dobrá rada; pred prvým pohárom vína, skúste zjesť kúsok mäsa alebo zeleniny so syrom. Efekt vlčieho hladu sa nedostaví.

Aj Vy patríte do kategórie žien, ktoré sa nevedia ovládnuť, len čo uvidia stoly plné dobrôt? Nezúfajte! V takejto situácii sa väčšina ľudí vrhne na ponúkané lahôdky a neskončia, dokiaľ stoly nie sú prázdne. Skúste našu pomoc:  Potrebujete minimum sebadisciplíny, trochu plný žalúdok ( hlavne bielkoviny) a predsavzatie, že idete len „fajnovo koštovať“ a nie prejedať sa! Rekognoskujte  miesto s ponukou, naplánujte si čo chcete určite ochutnať, a skúste sa zamerať hlavne na delikatesy. Posledné odporúčanie: nezabúdajte čím viac ochutnávaní, tým sú porcie menšie! 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.