Vytlačiť túto stránku

Príjemné posedenie na terase a záhrade

Napísal KČ 23. september 2019

Posledné záblesky leta v nás vyvolávajú zármutok. Ten, kto má rád teplo, dlhé slnečné dni, si bude musieť nejaké mesiace počkať. Ešte nás ale čaká babie leto, kedy nám zubaté slnko zohrieva interiér cez okná a umožňuje nám vychutnávať si posedenie na terase, či v záhrade.

garden relax19

Ak sa tešíte na jesenné počasie a zároveň sa nechcete vzdať posedenia na terase, poradíme vám, ako si vychutnávať príjemné posedenie práve v tejto časti domácnosti.

Pohodlné sedenie

Začnime nábytkom určeným na sedenie. Ak máte na záhrade drevené lavice, na terasové priestory si dávajte skôr čalúnený nábytok, ktorá vám poskytne pohodlie, zahreje vás v chladnejšom období a je dostatočne veľký, aby sa naň zmestili nielen členovia rodiny, ale aj návštevy.

Pohodlné sedenie vám poskytne kvalitnejšia polyuretánová pena, ktorá sa používa ako výplň čalúneného nábytka, konkrétne jej sedacej časti. Je pevná, vydrží a je vyrábaná na mieru. Zabezpečte si kvalitné pohodlné sedenie.

Poťahový materiál

Ak si chcete užiť príjemné posedenie na terase, exteriérové pohovky musia mať kvalitný odolný poťahový materiál, ktorému nevadia výkyvy teplôt a sú určené do vonkajších podmienok. Odporúčajú sa vyberať také sedacie súpravy, ktoré majú odolnejšie outdoor látky, ktoré sú odolné voči škvrnám, nevadí im vyššia vlhkosť, odolnosť voči pretrhnutiu a odolnosť voči UV žiareniu a voči dažďu.

Vankúše a deky 

Aby ste si vychutnali príjemné posedenie, myslite aj na podopieranie a ohrievanie studených končatín. Na jeseň nás môže prekvapiť silný vietor, výkyvy teplôt, ale aj silný dážď, preto sa určite poistite a nachystajte si na pohovky a záhradné lavičky dostatok vankúšov a teplých huňatých diek.

Záver leta je nenávratne tu a ak si chcete užiť ešte príjemné chvíle kochajúc sa na jesenne sfarbenú záhradu, vytvorte si príjemné posedenie na záhrade a terase s pomocou kvalitnej pohovky s mäkkým podkladom, vankúšov, diek a nezabudnite ani na lampáše.