Hračka pre deti a dospelých

V tomto zimnom období, kedy trávime viac času v teple doma, hľadáme spôsob, ako sa zabaviť a nepozerať len do svojho smartfónu. Ak neviete, ako si spríjemniť zimné večery, máme pre vás zaujímavý tip na príjemnú zábavu. 

Je ňou hračka alebo ak chcete aj hra, ktorá zabaví všetky generácie – od najmladších po seniorov. Tejto hračke hovoríme puzzle.

Pre najmenších 

Puzzle pre najmenších, čiže detské puzzle, sú určené pre deti staršie ako tri roky. Pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku, čo dokážu máloktoré v súčasnosti predávané hračky. Ak máte doma hyperaktívne dieťatko, určite kupujte práve tieto hračky. Dieťa sa nebude môcť dočkať momentu, kedy sa bude pozerať na finálny obraz.

Ako každý rodič máte obavy, že túto hračku dieťa zničí. Ak uprednostníte kvalitnejšie drevené puzzle, nemusíte báť, že by ich vaše dieťa zničilo. Drevo je pevné, vydrží a vaše dieťa ho nerozhryzie. Samozrejme, že tieto puzzle sú bezpečné. Nemusíte mať obavy, že by drevené puzzle zdravie vášho dieťaťa nejako ohrozili.

puzzle 18119

Pre dospelých a seniorov 

Predstavujú určitú formu relaxu. Pomáhajú udržiavať psychické zdravie, mozog a v stresujúcom období života nás upokojujú. Nie je nad to, keď si vyhradíte čas len na stavbu nových puzzle. Nič okolo vás nezaujíma, relaxujete, nestresujete sa a venujete sa len skladaniu jednotlivých dielikov. Seniori sa pri nej tiež dobre zabavia. Zvýši sa ich mozgová aktivita.

Puzzle mapy

Zaujímavou novinkou vo svete puzzle sú tzv. puzzle mapy. Jedná sa väčšinou o staršie mapy sveta a jednotlivých miest. Tieto mapy krásne vyniknú aj na stenách ako obraz. Stačí si len poskladať tieto puzzle mapy, kúpiť lepidlo na puzzle a hotový obrazec zarámovať.

Kúpte si nové puzzle a vytvorte si novú záľubu v skladaní jednotlivých dielikov puzzle. Puzzle slúžili najmä na študijné účely (na zemepise). Dnes patria medzi obľúbené skladačky detí, ale aj dospelých.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.