V hoteli Bystrička dostanete „all inclusive“ pre vášho miláčika

Napísal Michaela Conzarová 26. september 2018

Mnohí z nás si nevieme predstaviť život bez našich štvornohých miláčikov. Trávime s nimi celé dni, ale nechávame ich aj samých doma, keď sme v práci a potom sa tešíme na venčenie. Pripravujeme im rôzne zážitky. 

Berieme ich do prírody, na cvičiská, ale aj do obchodných centier. Tí menší havovia sa zmestia aj do taštičiek, či na ruky, tí väčší kráčajú s nami po boku. A keď si sadneme na kávičku, poslušne pri nás polihujú v kaviarni, či na terase. V poslednom čase psíkov pribúda, dokonca dostali do vienka, že už nie sú vec, ale plnohodnotní živí tvorovia.

Kam však s nimi, keď ideme na dovolenku? Každý nemá rodinu, ktorá by sa o nášho miláčika postarala. Tak volíme psí hotel, ktorý je pomerne drahý. Ale sú aj ďalšie možnosti. Dnes vás oboznámime s možnosťami na Slovensku. V seriáli vám postupne predstavíme hotely na Slovensku, kde sú k psíkom benevolentní, prívetiví a môžete s nimi prespať v rôznych hoteloch. Nedávno sme písali o hoteli London v Trnave a hoteli Park v Piešťanoch. Dnes vám predstavíme trojhviezdičkový hotel Bystrička na Bystričke, časť Martin. Nachádza sa v tichom a príjemnom prostredí , vzdialenom od centra Martina štyri zástavky s MHD. Je to skôr biznisový hotel. Vyspovedali sme event manažérku hotela Bystrička Evu Kukurovú.

femme: Vo vašom hoteli si niektorí hostia prinášajú so sebou aj svojich zvieracích miláčikov. Koľko stojí pre nich noc a čo im ponúkate?
Eva Kukurová: Noc stojí pre psíka 10 eur. Najväčším štvornohým „klientom“ bola nemecká doga. Prichádzajú k nám hostia s malými, strednými i veľkými psíkmi. Raz tu bola aj mačka. Vieme im poskytnúť peliešok, misky a na požiadanie sme schopní zabezpečiť aj stravu. No a psíkovia by nemali štekať, aby nerušili našich hostí.

femme: Majú psi vstup do reštaurácie?
Eva Kukrová: Žiaľ nie, platí vyslovený zákaz, môžu byť však na terase. Ak majú hostia prenajatý salónik, tak tam potom majú prístup, ale len tí, ktorí si ho prenajali.

femme: Aké ďalšie benefity ponúkate vašim hosťom?
Eva Kukrová: Ponúkame 24 izieb s 53 lôžkami, máme jednu izbu pre imobilných hostí. Klientom so psíkmi ponúkame izby Standart, kde nie sú koberce.

femme: Aké voľnočasové vyžitie ponúka váš hotel?
Eva Kukurová: Hoteloví hostia majú k dispozícii wellness s tromi saunami, ako aj masérov na objednávku.

femme:: Aké služby ešte môžu u vás návštevníci hotela využiť?
Eva Kukurová: Takmer každý týždeň je u nás svadba. Organizujeme aj kongresy, semináre, školenia, firemné akcie, v sezóne grilovačky. Dokonca pre jednu firmu sme pripravovali gurmánsku špecialitu – sviňu priamo na našom dvore. Chutila znamenite.

femme: Odkiaľ prichádzajú vaši  hostia?
Eva Kukurová: Slovenskí biznismeni, ale mnohí aj z Nemecka, Rakúska, Anglicka, Írska, Poľska .....

Viac na www.hotelbytricka.sk.

Osobná skúsenosť cestou do Martina

Prvýkrát sa nám s Rockym stala malá nepríjemnosť. Na vlak vždy prídeme skôr. V Bratislave bývajú pristavené o polhodinu pred odchodom. Vyhliadli sme si kupé a sadli si. Rocky na svoju deku a hneď pozeral ako obvykle von oknom zvedavý na vonkajší život. Zrazu prišla rodinka s asi 28 ročnou dcérou. Ich škaredé pohľady ma vyplašili. Cítila som, že nemajú radi psov, čo sa vzápätí aj ukázalo. Staršia pani začala hulákať, vraj čo tu robí to psisko, aby som hneď vypadla. Povedala som jej, že aj psík má právo cestovať a navyše podľa zákona je to živý tvor a nie vec. Nato jej dcéra začala vykrikovať, že je alergická na psov a zabudla si lieky. Asi po piatich minútach, ich rétorického besnenia opustili kupé s nadávkami na hnusného psiska. Vydýchli sme si s Rockym. Potom vstúpili do kupé dvaja muži rómskeho pôvodu a slovenská opatrovateľka žijúca v Rakúsku. Tým sa Rocky veľmi páčil a cesta do Žiliny prebehla v pokoji. Prestupovali sme na ďalší vlak do Martina. Ten bol dosť znečistený, pokazené okná, ale keď sprievodca videl Rockyho sedieť na sedadle na deke, rozkričal sa, že hneď musí ísť dolu. Tá špina a hnus mu nevadili. Zaujímavé. Našťastie cesta trvala len dvadsať minút. Vzali sme si taxík a prišli do hotela Bystrička v Martine, časť Bystrička. Tam nám hneď zlepšili náladu. Na recepcii nás vrelo privítali, dokonca nám ponúkli na izbu peliešok pre Rockyho /stalo sa tak v prvom hoteli/ , misky a div divúci chceli nám dať aj stravu pre psíka. Bolo to prekvapenie. Poďakovala som sa, misky som mala aj stravu pre Rockyho. Ubytovali sme sa a vybehli von. Nádherné prostredie, príroda, okolité vrchy, prekrásna scenéria. Pomedzi uličku plnú domov so psíkmi , ktorí sa rozštekali cítiac votrelca, sme sa dostali na nádhernú lúku s potôčikom, čo Rockymu veľmi ulahodilo. Už ho nestrašili hororovo vyzerajúci a štekajúci psy. Doslova sito užíval, všetko oňuchával a značkoval.
Keď som sa vrátila z večere, Rocky už trónil v novom peliešku, do ktorého som mu dala jeho domácu deku. Na druhý deň som sa stretla so známym kamarátom, ktorého som nevidela tri roky. Pripravil nám malý výlet do Valčianskej doliny. Lyžiarske a turistické stredisko nás privítalo veľkou náručou a Rocky si prechádzku v lese veľmi užíval. Najprv skočil do čerstvej vody jazera, ktoré vytvorili pri hoteli. Ľahol si do vody, pľahočil sa a bol celý od bahna. Ako ho umyť? Našťastie bol neďaleko tečúci krištáľový potôčik a tam sa celý vyumýval, takže do hotela došiel čistý a vysušený, lebo na prechádzke zaliatej slnkom uschol . Unavený si v hoteli ľahol do pelieška a sladko zaspal. Ja som sa vybrala do centra Martina. Množstvo obchodíkov a kaviarničiek lákalo. V obchodnom dome Galeria som zavítala do športového obchodu a vyhliadla si cyklistické rukavice. Sympatickému predavačovi Michalovi som povedala, či mi ich nedá lacnejšie, keďže mali fľaky a boli už posledné. Bol taký milý, že mi poskytol zľavu, čo majú predavači na seba. Mala som dobrý pocit a zistila, že ustretoví ľudia, ešte žijú medzi nami. Keď som prišla do hotela, Rocky ma už vítal a vybrali sme sa na opačný koniec Bystričky, kde ponúkajú v civilných domoch vlastné vyrobené pivo, čo je dobrým ťahákom pre turistov. Z hotela Bystrička sme odchádzali spokojní a odporúčame ho milovníkom psíkov. 

Čo nevynechať pri návšteve Martina: Masarykov dom, okolité lesy, bowling, ranč s koníkmi, cyklotrasy, skanzen, lyžiarske strediská, turistika, národný cintorín MS, Slovenské národné múzeum.

Kam sa možno vybrať so psíkom
- Posedenia na terasách v meste - Česká hospoda, Pasáž, Legend Bar, Hostinec u Jakuba, v Martine ako v jednom z prvých miest na Slovensku otvorili prvú mačaciu kaviareň Cafe Cat club Pradúce klbko, obchodné centrum Campo di Martin je Claud Cafe&Bar, ktoré príjme i psíkov aj vnútri, dog friendly kaviareń multifunkčná Basta Fidli, kde majú bežne majitelia pustených vlastných psíkov
- venčenie na lúkach v Bystričke, ale aj prechádzky vo Valčianskej doline a okolitých lesoch

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.