V Hoteli Park v Piešťanoch boli hosťami okrem psíkov i mačky, zajace a morské prasiatka

Napísal Michaela Conzarová 20. august 2018

Mnohí z nás si nevieme predstaviť život bez našich štvornohých miláčikov. Trávime s nimi celé dni, ale nechávame ich aj samých doma, keď sme v práci a potom sa tešíme na venčenie. Pripravujeme im rôzne zážitky. 

Berieme ich do prírody, na cvičiská, ale aj do obchodných centier. Tí menší havovia sa zmestia aj do taštičiek, či na ruky, tí väčší kráčajú s nami po boku. A keď si sadneme na kávičku, poslušne pri nás polihujú v kaviarni, či na terase. V poslednom čase psíkov pribúda, dokonca dostali do vienka, že už nie sú vec, ale plnohodnotní živí tvorovia.
Kam však s nimi, keď ideme na dovolenku? Každý nemá rodinu, ktorá by sa o nášho miláčika postarala. Tak volíme psí hotel, ktorý je pomerne drahý. Ale sú aj ďalšie možnosti. Dnes vás oboznámime s možnosťami na Slovensku. V seriáli vám postupne predstavíme hotely na Slovensku, kde sú k psíkom benevolentní, prívetiví a môžete s nimi prespať v rôznych hoteloch. V júli sme písali o hoteli London v Trnave, dnes vám predstavíme štvorhviezdičkový Wellness a liečebný Hotel Park v Piešťanoch. Nachádza sa v tichom a príjemnom prostredí mestského parku, vedľa ramena rieky Váh, necelých 500 m od pešej zóny a kúpeľného ostrova. Pre svoju polohu je Hotel Park obľúbený u hostí, ktorí vyhľadávajú pokoj a relax a popritom chcú mať na dosah centrum spoločenského a kúpeľného diania. Vyspovedali sme riaditeľku Hotela Park Helenu Mišákovú.

femme: Vo vašom hoteli si niektorí hostia prinášajú so sebou aj svojich zvieracích miláčikov. Koľko stojí pre nich noc a čo im ponúkate?
Helena Mišáková: Za posledné dva roky sme mali 303 prenocovaní hostí so zvieratami. Budete sa diviť prichádzajú nielen so psíkmi malými i veľkými , ale aj s mačkami. A dokonca sme tu mali už aj morské prasiatka a zajačika. Noc stojí pre každé zvieratko 10 eur. Poskytnúť im môžeme misky, deky, aby sa nedostala srsť na sedačky. No a psíkovia by nemali štekať, aby nerušili našich hostí. Myslíme si, že ak sú v našom hoteli ubytovaní rodičia s deťmi, mali by mať svojich domácich miláčikov pri sebe.

femme: Majú vstup do reštaurácie?
Helena Mišáková: Žiaľ, nie, platí vyslovený zákaz, môžu byť na terase. Ani pri bazénoch nemajú prístup. Hostia ich môžu venčiť pri Váhu a v okolí hotela, kde je obrovský piešťanský mestský park.

femme: Aké benefity ponúkate vašim hosťom?
Helena Mišáková: Komfortné ubytovanie pre viac ako 200 hostí v dvojlôžkových izbách, v piatich apartmánoch, dvoch štúdiach s krásnym výhľadom do prírody. Nechýba klimatizácia. Ponúkame procedúry identické s kúpeľným ostrovom. Hotel Park je ambulantným neštátnym zdravotníckym zariadením spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek v odbore fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Vychutnať si môžete rôzne druhy masáži a bahenné zábaly.

femme: Dá sa v hoteli aj zaplávať?
Helena Mišáková: K dispozícii je krytý bazén s vodnými atrakciami, vodné kreslá s perličkovou masážou a hydromasážou.

femme: Organizujete svadby?
Helena Mišáková: Takmer každý týždeň je u nás svadba, a ako jediní poskytujeme svadobčanom zľavy. Organizujeme aj kongresy, semináre, školenia. Zapožičiavame tiež bicykle, nordic walking palice.

femme: A čo nám viete povedať o gastronómii hotela?
Helena Mišáková: Ponúkame širokú paletu kulinárskych špecialít domácej a medzinárodnej kuchyne. Nechýbajú hudobné programy a noblesu minulých časov pripomína klavirista pri večeri.

Môj postreh: Našou druhou zastávkou s Rockym boli Piešťany. Kým v Trnave bol v rozpakoch, rozhliadal sa a zvykal si na nové prostredie, v Piešťanoch sa rýchlo aklimatizoval a choval sa ako ostrieľaný cestovateľ.  Vo vlaku som mu dala na sedadlo deku, vyskočil, sadol si k oknu a hodinu bez pohnutia pozeral na okoloidúci bežiaci svet. Neuveriteľné! Poslušný, lačný po nových zážitkoch. Konduktor, ako sa mu kedysi hovorievalo, bol príjemný pán, povedal, že ma vraj pozná z televízie a dovolil Rockymu, , ktorý bol veľmi slušný, sedieť na sedadle pri okne. V Piešťanoch sme si pre železničnou stanicou vzali taxík, ktorý nás doviezol na miesto nášho učenia – Hotel Park na nábreží  I. Kraska, kde je možné tráviť dovolenku so svojimi miláčikmi. A nielen psíkmi . O tom však neskôr. Ubytovali sme sa v útulnej, slnečnej izbe s výhľadom na Váh a hrádzu pre cyklistov, necelých 500 metrov od pešej zóny a kúpeľného  ostrova. Misky s vodou a granulami som mu položila v kúpeľni a išli sme sa prejsť do  okolia nádherného piešťanského parku, kde sa Rocky nevedel nabažiť. Bolo naozaj horúco, teploty sa pohybovali okolo tridsiatky, tak štvornohý kamarát neváhal a skočil do fontány,  kde sa do sýtosti vybláznil a ovlažil. Žiaľ na večeru nemohol ísť do reštaurácie, všade platil zákaz. Večer ostal na izbe sám. 

Na hoteli som stretla hlásateľku Noriku Beňačkovú. Tak sa potešila mojej prítomnosti, že zostala ešte jednu noc navyše. Tak sme preklebetili niekoľko hodín v príjemnej spoločnosti čerstvej pani riaditeľky Heleny Mišákovej, ktorá úraduje v hoteli len tri mesiace a práce má vyše hlavy. Na druhý deň sme sa s Rockym vybrali do centra Piešťan, samozrejme nevynechali sme „pána s barlou“ a vrátili sme pre obrovské teplá do hotela. Rocky zostal na izbe. Tento krát neprespával v kúpeľni, lebo som mohla kedykoľvek zapnúť, či vypnúť klimatizáciu. Ja ju neobľubujem, ale psík ju vedel oceniť, keď bol na izbe sám.  Kým on spal, ja som išla na reflexnú masáž chodidiel a mäkké praktiky na chrbát.  Masér a fyzioterapeutka boli úžasní odborníci a príjemní ľudia. Ako hosť hotela som mala 20  percentnú zľavu. Vyskúšala som aj bazén a  vírivky na polhodinku, tie boli grátis.

Čo nevynechať pri návšteve Piešťan so psíkom

- Piešťanský mestský park, ktorý poskytuje obrovské plochy na vyvenčenie

- centrum mesta s množstvom kaviarničiek, cukrární, zmzlinární, kde  možno sedieť vonku so psíkom do neskorých nočných hodín

- hrádza popri Váhu

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.