Vikendy po stopách histórie

Napísal Dolné Rakúsko 22. október 2015

Jeseň je v plnom prúde a Dolné Rakúsko svojich návštevníkov pozýva objavovať históriu. Neďaleko Bratislavy, ponúka niekoľko svetových historických unikátov.


Renesančný zámok Rosenburg, ktorý vás vráti späť v čase až do stredoveku a zrúcanina hradu Aggstein z 12. storočia opradená legendami.

Zámok Rosenburg

Renesančný zámok Rosenburg so stredovekým centrom, nádhernými renesančnými arkádami, trinástimi vežami a impozantným nádvorím sa považuje za dokonalú ukážku pevnosti, ktorá sa postupne vyvíjala v priebehu stáročí. Zámok Rosenburg môžete navštíviť aj samostatne. Stačí si stiahnuť audiosprievodcu a môžete sa vydať na cestu. Vnútri získate predstavu o tom, ako asi mohol vyzerať život na zámku v stredoveku. Vystavený je dobový nábytok a zbrane, ako aj predmety z tepaného kovu, ktoré sa v tých dávnych časoch používali. Vonku sa zase môžete pokochať bezchybne upravenými záhradami, v ktorých sa tešia úcte hlavne ruže. Obzvlášť zaujímavá je návšteva počas Dní stredoveku (mája), vrátane renesančného jarmoku na najväčšom existujúcom historickom zápasisku. Okrem prehliadky hradu je návšteva Rosenburgu zaujímavá aj vďaka ukážkam voľného letu sokolov, orlov (vrátane obrovského orla východného), sov a obrích supov bielohlavých.

Foto: Dolné Rakúsko

Zrúcanina Hradu Aggstein

Nad južným brehom Dunaja sa vo výške 300 metrov vypína zrúcanina hradu Aggstein, ktorý bol v 12. storočí sídlom šľachtického rodu Kuenringov a v 15. storočí obývaný lúpežnými rytiermi. Aggstein so svojou „Ružovou záhradkou“ je opradený mnohými legendami. Kto si dá námahu vystúpiť až k tomuto orliemu hniezdu, bude odmenený nádherným výhľadom na okolitú krajinu. Celý hradný komplex bol revitalizovaný a návštevníci sa tu môžu zoznámiť s jeho zaujímavou históriou. Okrem toho si môžu prezrieť aj výstavu o Nibelungoch a zasadnúť k rytierskej hostine v hradnej reštaurácii.

Foto: Dolné Rakúsko




Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.