Myslíte si, že poľovníctva sú len pre poľovníkov? A čo turisti?

Poľovníctva na prvý pohľad vyzerajú ako úzkoprofilové predajne, kam nemá zmysel chodiť ak nepotrebujete niečo na lov. Aj v prípade, že váš partner nie je poľovník, tu však môžete nájsť zaujímavé nápady na darček.

shutterstock_turisti21

Nájdete tu všeličo pre milovníkov prírody

Aj keď v poľovníctvach sú zväčša dominantným tovarom rôzne zbrane, príslušenstvo k nim a strelivo, zďaleka to nie je jediný sortiment, ktorý v dobrom poľovníctve nájdete. Stačí ak váš partner alebo kľudne aj vy radi trávite čas v prírode a môže byť poľovníctvo tým správnym miestom, kde nájdete užitočnú výbavu na vaše outdoorové dobrodružstvá.

Ak sa chystáte stráviť čas v prírode mimo značených turistických chodníkov, môže sa stať, že neodhadnete čas návratu a začne sa stmievať ešte predtým, ako sa vrátite do „civilizácie“. V takom prípade príde vhod mať so sebou baterku, čelovku alebo iné svietidlo, aby ste predišli úrazu v prítmí na nespevnenom chodníčku.

Hľadáte niečo, čo sa hodí na turistiku, ale nemáte v blízkosti špecializovanú predajňu?

Nemyslite si však, že v poľovníctve nájdete len predmety pre takéto „núdzové“ situácie. Pre každého vášnivého pozorovateľa prírody je skvelým darčekom ďalekohľad. A kde inde nájdete kvalitné ďalekohľady ak nie práve v poľovníctve?

Rovnako tak môžete poľovníctvo navštíviť ak hľadáte pre seba alebo pre niekoho blízkeho oblečenie vhodné do prírody. Nebojte sa, nenájdete tam len typické poľovnícke oblečenie, ale aj funkčné veci vhodné na turistiku. Ak to teda máte bližšie do poľovníctva ako do nejakého športového obchodu, môžno to, čo hľadáte, nájdete aj tam. To platí aj o pevnej turistickej obuvi a rôznych doplnkoch.

V neposlednom rade môžete v poľovníctve nájsť široký výber kvalitných outdoorových nožov, ktoré sa môžu počas dňa stráveného v prírode hodiť niekoľkokrát. A ak vyberiete nejaký praktický zatvárací, ktorý nezaberie moc miesta v turistickom batohu, o skvelý darček máte postarané.

Zdroj obrázka: Autor: GaudiLab / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.