TOP turistické TIPY na východnom Slovensku

Východné Slovensko ponúka nesmierne krásne miesta, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Nájdete tu mnohé miesta, ktoré upútajú pozornosť nejedného návštevníka. Vyskúšajte napríklad aj tieto krásne miesta na Východnom Slovensku a určite neoľutujete.

Bachledova dolina- Chodník korunami stromov

Jednou z najviac navštevovaných atrakcií na Východnom Slovensku je určite chodník korunami stromov v Bachledovej doline. Táto impozantná atrakcia ponúka nie len prechádzku medzi korunami stromov, ale aj krásnu vyhliadku na okolitú prírodu. Nachádza sa tu aj tobogán, ktorým sa môžete spustiť z vyhliadky. Na vrch sa dá dostať lanovkou, alebo si môžete urobiť menšiu prechádzku.

bachledova_dolina_chodnik

Šarišský hrad

Medzi najrozsiahlejšie hrady na celom Slovensku patrí práve Šarišský hrad. Nachádza sa nad Veľkým Šarišom a najmä v letných obdobiach sa tu konajú mnohé atrakcie a bohatý sprievodný program. Veľkým lákadlom je možnosť prenocovať na hrade v stane, alebo dokonca v hradnej bašte.

saris_c_jozef_kotulic

Vysoké Tatry

Určite už každý milovník slovenskej prírody zavítal do Vysokých Tatier. Nájdete tu množstvo miest na oddych, aktívnu prechádzku, ale aj náročnú a zaujímavú turistiku. Tatry sú určite najviac navštevovaným miestom na Slovensku. Lákavé sú nie len pre domácich, ale aj pre zahraničných turistov.

Jedinou pozemnou lanovkou na Slovensku sa dostanete práve na Hrebienok. Jazda netrvá dlho, ale určite stojí zato. Ak sa chcete prejsť, môžete sa dostať na Hrebienok po asfaltovej ceste, alebo lesným chodník. Turistika trvá približne hodinu. V zimných mesiacoch sa dole dostanete napríklad aj na sánkach.

Štrbské pleso je ďalším lákadlom Vysokých Tatier. Toto miesto je určite najznámejšie v okolí a vyhľadávané najmä zahraničnými dobrodruhmi. V zime sa tu dá bežkovať, lyžovať, sánkovať, ale prechádzať po zasnežených chodníčkoch. V lete sa dá už dostať na náročnejšiu turistiku do okolia.

Ďalším plesom v okolí je Popradské pleso. Výhodou je, že na toto pleso sa dostanete v zimných, ale aj v letných mesiacoch. Od Popradského Plesa sa dá v lete ďalej pokračovať na turistiku do okolitých kopcov.

Vysoké Tatry a Východné Slovensko ponúka množstvo ďalších zaujímavých miest, ktoré určite treba navštíviť. V prípade, že vás lákajú tieto miesta, stačí otvoriť mapu a vybrať sa tam, kam vám to práve najviac vyhovuje.

Zdroj foto: Chodník korunami stromov, (c) Bieniecki Piotr – http://www.fototeo.pl , Šarišský hrad, (c)Jozef Kotulič 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.