Vytlačiť túto stránku

Dobrodružstvá na virtuálnej ceste po Rakúsku

Napísal Rakúsky Turizmus 15. apríl 2020

Cestovanie po svete je skutočným obohatením, ktoré ľuďom otvára srdcia a myseľ. Vzhľadom na súčasnú situáciu však môžeme spoznávať svet iba v našich predstavách. Zbaľte si preto vašu fantáziu a vyberte sa s nami na virtuálnu cestu po Rakúsku – želáme vám zo srdca veľa zdravia! #stayhome!

Virtuálna cesta za kultúrou do Rakúska

Ak sa nemôžeme vybrať za kultúrou, príde kultúra jednoducho k nám: veľa rakúskych kultúrnych stánkov, ako sú múzeá, opery a väčšie či menšie divadlá nadchýnajú svoje publikum teraz aj online. Pripravili sme si ich krátky prehľad a pozývame vás na virtuálnu návštevu do sveta rakúskej kultúry.

Chcete sa cítiť ako cisár alebo cisárovná, prechádzať sa po skvostných komnatách, a predsa si užívať doma s vyloženými nohami? Okružná virtuálna prechádzka zámku Schönbrunn vám to umožní!
Na jej začiatku navštívite Rodinnú jedáleň cisára Františka Jozefa a jeho manželky Sisi, potom budete pokračovať do Raňajkového kabinetu, Žltého salóna zariadeného v neorokokovom štýle a na programe nechýba, samozrejme, ani nádherná Zrkadlová sieň.
Bývalé letné sídlo Habsburgovcov, ktorého výstavbou poveril v 17. storočí cisár Leopold I barokového architekta Johanna Bernharda Fischera von Erlach, ukrýva okrem napínavých rozprávaní aj kus zaujímavej histórie. Tak len pozerajte a žasnite!

Hrad Kaprun

V súčasnosti je každý obmedzený na pohyb v rámci svojich štyroch stien. Čo tak však prekročiť prah svojho domova aspoň virtuálne? Vyberte sa z obývačky na hrad Kaprun!

virtual-turizmus

PRÍRODA

Národný park Vysoké Taury

Zažite päť malých i veľkých virtuálnych zázrakov

Prírodné divadlo: Krimmelské vodopády  
Masy vody sa rútia z výšky 380 metrov do údolia dedinky Krimml.   

Svište: družné hlodavce  
Ak práve nespia zimným spánkom, vedú svište veľmi rušný spoločenský život. Ich hvizdy sú legendárne.  

Svet ľadovcov Weißsee: ligotavá idylka  
Vďaka okolitým trojtisícovkám a alpským jazerám ponúka svet ľadovcov úchvatnú panorámu aj v lete.  

Kamzíky: neohrození horolezci  
V lete sa kamzíky vyšplhajú aj do tých najťažšie prístupných oblastí vo výške 1.000 až 3.500 metrov. 

Limba: potecha pre telo i dušu  
Ihličnatý strom, ktorý osloví všetky naše zmysly. Rakúske hory sú jeho domovom už od poslednej doby ľadovej.

Ľadová jaskyňa Eisriesenwelt v salzburskom Werfene - Giganti z kameňa a ľadu

Normálne do útrob vrchu prúdia počas túr so sprievodcom skupiny ľudí, ktorí dychtia po dobrodružstve. Najprv však musia zdolať schody a to 100 výškových metrov nahor cez obrovskú sieň „Posselthalle“, ktorej zem úplne pokrýva ľad. Ich cestu pritom lemujú stĺpy, veže a hradby z ľadu.

Dnes sa na túto exkurziu môžete vybrať z tepla vašich obývačiek: vďaka 360 ° perspektíve budete mať doslova pocit, že sa vznášate medzi skalnými stenami ukrytými pod pokrývkou jagavých kryštálikov. Vo svetle pochodní sa v tyrkysových odtieňoch ligocú obrovské útvary z ľadu. Cez úzky prechod sa dostanete do „Dómu“, najväčšej siene prehliadky. Zem pokrytá ľadom v „Ľadovom paláci“ asi 400 metrov pod povrchom pohoria je hladká ako zrkadlo. Fantastická cesta odtiaľto pokračuje pri „Ľadovej bráne“ a cez 100 metrov dlhý tunel vyrazený do ľadu naspäť ku vchodu.