Vytlačiť túto stránku

6 tipov na najkrajšie fotografie v Dolnom Rakúsku

Napísal Dolné Rakúsko 19. jún 2019

Nedotknutá príroda, preslnené vinice, starobylé hradby aj vyhliadky berúce dych. Dolné Rakúsko ponúka tie najkrajšie miesta a turistické destinácie ako stvorené pre váš profil na sociálnych sieťach.

Poradíme vám, po akých trasách a cestách sa vydať za najzaujímavejšími fotografiami. Týchto 6 turistických chodníkov nájdete hneď za hranicami

1. tip: Chodník svetového kultúrneho dedičstva Wachau

Na turistickej trase dlhej 180 kilometrov narazíte na tie najmalebnejšie chodníky v údolí Dunaja, na množstvo romantických zrúcanín, hradov a kláštorov a tiež na nádhernú vinohradnícku oblasť Wachau s kamennými terasami a strmými svahmi.

Zastavte sa na trase Chodníky kultúrneho dedičstva Welterbesteig Wachau pri hradnej zrúcanine Aggstein a dodajte svojmu profilu na sociálnej sieti trochu romantiky. Jedinečný záber 900 rokov starého hradu týčiaceho sa nad údolím Dunaja ohromí každého.

Na ďalšej ceste, tentoraz na trase Weißenkirchen-Spitz, sú obľúbenou destináciou pre instagramové účty kamenné terasy a vyhliadka „Rotes Tor“, ktorá ponúka pohľad na staré vinárske mesto Spitz.

2. tip: Vrcholy a úžľabiny v okolí Ötscheru

Prírodný park Ötscher-Tormäuer, ktorý je časťou Mostviertelu, ponúka nespočetné množstvo fantastických výhľadov a nádhernú faunu i flóru ako stvorenú pre váš Instagram. Zvečnite vodopády, unikátne kamenné útvary a úžľabinu Ötschergräben, ktorá je označovaná ako Grand Canyon Rakúska.

Alpská časť Mostviertelu sa pýši majestátnou kopcovitou krajinou, horskými salašmi a pastvinami, ktoré poskytujú upokojujúci pohľad na pasúce sa kravy a na nekonečné zelené lúky.

dr19 5

3. tip: Prírodný park Hohe Wand

Iba 40 minút od Viedne na vás čaká jedno z najviac fotografovaných miest Dolného Rakúska – skalný masív v Gutensteinských Alpách. Na chodníku Felsenpfad sa môžete vydať po 200 oceľových schodoch a preskúmať park z výšky. Ďalším úžasným miestom pre váš Instagram je Skywalk –vyhliadková terasa, na ktorej budete mať pocit, ako by ste takmer stáli vo vzduchu.

dr19 6

4. tip: Peilstein – Vápencová skalná hradba

Hora Kalkberg, vysoká 716 metrov, je častým instagramovým cieľom vďaka svojim strmým skalným stenám a nádherným vyhliadkam. Vydajte sa touto cestou, pokúste sa nájsť „nový pohľad“ a urobte tú najoriginálnejšiu fotografiu.

dr19 7

5. tip: Ysperklamm

Divoká príroda, nespútaná rieka – to je úžľabina Ysperklamm v južnom Waldvierteli. Fascinujúce sú predovšetkým neobyčajné skalné útvary a vodopády. Skúste fotiť umelecky s efektom „bieleho závoja“ pomocou priezračnej vody a dlhej expozície.

dr19 8

6. tip: Veterný mlyn v Retzi

Trasa chodníka Retz vedúca cez idylické vinice a malebné pivničné uličky pozýva turistov na nezabudnuteľnú vinársku dovolenku. Odporúčame navštíviť najväčšiu vínnu pivnicu Retzer Erlebniskeller a tzv. Heuriger. Heuriger sú výnimočné vinárske šenky ponúkajúce nielen „tohtoročné“ vína (takto sa nazývajú až do svätého Martina, teda do 11. novembra) a mušty, ale aj teplé aj studené domáce pokrmy.

Na turistickej trase, ktorá je vzdialená len jednu hodinu od Brna, rozhodne stojí za to odfotiť na váš Instagram veterný mlyn, ktorý sa nachádza priamo v Retzi.

dr19 9

Špeciálny tip pre fotografov: Festival La Gacilly

Festival La Gacilly-Baden Photo je najväčší festival fotografií v Európe, ktorý sa od roku 2018 koná aj v Badene. Bezplatná výstava sa koná od 1. júna do 30. septembra 2019. Jej sloganom je Hymne An Die Erde, jej cieľom chváliť krásy Zeme.

dr19 10

Ďalšie tipy na skvelé fotografie nájdete na oficiálnej stránke Dolného Rakúska: https://www.dolne-rakusko.info/instagram-hotspots