Na deň detí sme pripravení, buďte aj vy

Vo Vydavateľstve SLOVART sme presvedčení, že najlepším darom za vysvedčenie, či k Medzinárodnému dňu detí je kniha. Pozrite sa na naše tipy.  Veríme, že si z našej ponuky vyberiete. Letnému čítaniu zdar!

slovart mdd 17

Nenapodobniteľný David Walliams

Britský komik a spisovateľ svojimi príbehmi zabáva deti aj ich rodičov vo svete už takmer desaťročie. Medzi jeho najznámejšie romány patria Chalan v sukni či Babka Gaunerka. Takmer všetky jeho knihy nezameniteľne ilustroval Tony Ross. Jeho najnovšia kniha, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART je prvá, ktorá má farebné ilustrácie a zmena je aj v jej forme. Kým ostatné sú ucelené príbehy, knihu Najhoršie deti na svete tvoria poviedky. Ako inak by mohla do detailov opísať tie najhoršie, ale naozaj naj, naj, najhoršie deti na svete – Slintoša Sama, Uvrešťanú Uršuľu, Bordelárku Bibu a mnoho ďalších?

Pokračovania obľúbených sérií aj jedna úplne nová

V podzemí starobylého zámku robí bláznivý profesor Erazmus svoje čudesné pokusy a vytvára rôznorodé živé tvory. Na svoj prvý výtvor však dávno zabudol. Malé, takmer ľudské stvorenie Zošidlo sa, chúďa, už celé roky snaží medzi týmito podivnými príšerami upútať pozornosť. V novom pokračovaní musí Zošidlo znova bojovať za záchranu svojich priateľov. Tak sa do toho pustite s ním v novej knihe Zošidlo a hon na obludu od britského autora Guya Bassa (Bendži Bengál Bom, Princ Žabiak).

Spisovateľa Terryho Pratchetta asi nemusíme nikomu predstavovať, mnohí ho poznajú ako autora fantasy príbehov pre dospelých. Vo Vydavateľstve SLOVART začiatkom júna vychádza záverečná časť jeho trilógie pre deti. Fantastické dobrodružstvá maličkých nómov sa blížia k rozuzleniu v knihe Hor sa k nebesám.

Čo by ste robili keby na vás zo zrkadla jedného dňa vyskočilo vaše dvojča a tvrdilo, že je princezná? Ako sa s týmto porátala hrdinka novej série Lenka sa dozviete v prvej časti jej príbehov Princezná Zrkadlenka od Julie Donaldson, ktorú preslávil The Gruffalo.

Jedenásta časť príbehov slávneho vikinského hrdinu – udatného, chrabrého a múdreho Štikúta Strašného Šťukovca III. – je predposledná kniha jeho nebezpečných dobrodružstiev a pamätí. Štikút sa má stať kráľom Západodivočiny. Opäť stojí pred mnohými nebezpečnými úlohami a musí prekonať množstvo úskalí v knihe Ako zradiť dračieho hrdinu. Posledný diel série od úspešnej autorky Cressidy Cowell vyjde koncom roka 2017.

Študentské lásky a iné trampoty

V novej knihe spisovateľky Marty Hlušíkovej Žiaden káčer navyše si hlavná hrdinka, gymnazistka Petra, v novom kolektíve začne rýchlo uvedomovať, ako jednoducho sa dá skĺznuť k povrchnosti, ako ľahko sa dá ublížiť druhému, len preto, že je iný. Petra prežíva svoju študentskú lásku, o svoje postrehy sa delí s nemeckou priateľkou Klárou, ktorá opäť pricestuje na Slovensko. Vtipne komentuje nielen svoju rodinu, ale aj spolužiakov a učiteľov. Zisťuje, že nájsť v živote správne riešenia, vedieť, čo sa smie a čo by sa nemalo, nie je vždy ľahké. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.