Poznáte Kúzelné čítanie?

Kúzelné čítanie je jedna z najobľúbenejších hračiek detí v predškolskom a školskom veku. V roku 2014 získalo ocenenie Hračka roka v Českej republike. Na slovenský trh bolo uvedené na konci roka 2015.

albi 281016

Od tejto doby pribúdajú každoročne nové knihy plné informácií a zábavy. Deti nepotrebujú len vyplniť voľný čas, naopak potrebujú hravou formou zabaviť každú bunku ich tela, pričom informácie, ktoré sa k deťom dostanú, im zostanú navždy.

Čo je Kúzelné čítanie?

Kúzelné čítanie je medzičlánok modernej doby. Tabletom a telefónom v detských rukách sa už nikto nediví. Je to súčasť životného tempa. Ale nebola by to škoda, zabudnúť na krásu a vôňu otvorenej knihy? Chvíle strávené čítaním s rodičmi či starými rodičmi zostanú v pamäti navždy. Kniha umožňuje každému snívať a pritom rozširuje slovnú zásobu a vedomosti. Bez kníh by bol život iba čiernobiely.

Kúzelné čítanie pracuje s obyčajnou papierovou knihou, ktorá má elektronické vychytávky, ktoré budú baviť deti všetkých vekových kategórií. Je to moderné poňatie knihy.

Deti si navyše nájdu svoj obľúbený žáner. Škôlkari majú svojho favorita Svet zvierat. Práve vďaka nemu a 900 zvukom a textom, ktoré kniha obsahuje, každé dieťa zistí, ako sa jednotlivé zvieratá volajú, kde žijú a čím sú zaujímavé. Často aj dospelí naťahujú uši, aby započuli novú informáciu, ktorá ich obohatí a pobaví. Spoločne tak môžu tráviť jesenné sychravé večery napríklad v džungli s papagájmi, opicami a leopardom. V prípade detí, ktoré chodia do školy, jednoznačne vedie Atlas sveta a Hravá angličtina. Vďaka týmto knihám sa môžu dozvedieť množstvo zaujímavých informácií zo zemepisu a naučiť sa správne vyslovovať anglické slovíčka. Učenie ide hravo a s úsmevom.

Čo Kúzelné čítanie všetko vie?

Kúzelné čítanie sa skladá z elektronickej ceruzky a ľubovoľných kníh, ktoré si môžete vybrať zo širokej ponuky. Ceruzka slúži ako čítačka špeciálnych symbolov, ktoré sú umiestnené na stránkach kníh. Po priložení k jednotlivým obrázkom je dieťaťu vysvetlené o čo ide, či je to zviera alebo mesto. Navyše sú vždy na každej stránke umiestnené vedomostné kvízy. Užívateľ si teda vyskúša, či si správne zapamätal hovorené informácie. Pokiaľ si raz kúpite ceruzku Kúzelného čítania, môžete stále dokupovať knihy rôznych žánrov a typov - či už ide o knihy alebo hry.

Pre koho je Kúzelné čítanie vhodné?

Vďaka širokej škále kníh je Kúzelné čítanie vhodné pre najmenších, predškolákov a školákov.

Pre najmenších: O perníkovej chalúpke
Pre predškolákov: Hra do auta, Hravé učenie
Pre školákov: Hravá angličtina, Atlas sveta
Pre malých i veľkých: Svet zvierat

Novinky, na ktoré sa môžeme tešiť?

Anglický obrázkový slovník

S knihou sa deti naučia základné anglické slovíčka a jednoduché vety. Kniha obsahuje až 11 kapitol, a vyše 1000 anglických slovíčok či obrázkov doplnených o slovenský preklad. Znalosti si opäť môžu precvičiť v zábavných kvízoch. Rovnako ako kniha Hravá angličtina aj kniha Anglický obrázkový slovník je nahovorená rodenými hovorcami, ale obsahuje aj kompletný slovenský preklad.

Slovensko

Deti sa zábavnou formou dozvedia informácie o mestách, krajoch, pohoriach, vodstve, priemysle a zoznámia sa s pamiatkami či osobnosťami. Pomocou kvízov, rozdelených do 3 kategórií podľa náročnosti, si získané znalosti precvičia. Krásne ilustrovaná kniha plná zaujímavých informácií.

Čo by vás mohlo zaujímať...

Ako dlho vydrží batéria?

Pri nepretržitom používaní až 8 hodín. Výhodou ceruzka má vstavanú batériu, ktorú môžete nabíjať zo siete alebo cez počítač priloženou nabíjačkou.

Má Kúzelné čítanie nejaké doplnkové funkcie?

Elektronická ceruzka má ďalšie doplnkové funkcie. Vďaka vstavanej pamäti sa môže používať ako MP3 alebo USB kľúč.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.