Matematika v komikse

Jeden z najobávanejších školských predmetov ešte nikdy nebol taký zaujímavý ako v tejto knihe! Ak patríte k tým, ktorých pojem „algebrický výraz“ privádza do nemého úžasu, nastala správna chvíľa. 

Siahnite po tomto zábavnom ilustrovanom sprievodcovi od najpredávanejšieho autora New York Times Larryho Gonicka.

O čom je algebra? Ako graficky riešiť rovnice? Čo sú výrazy a premenné? A k tomu mocniny, odmocniny, kvadratické rovnice. Ak vám tieto výrazy veľa nehovoria, pretože ste už pár rokov mimo školských lavíc, táto knižka je presne pre vás.
Či už ste študent, ktorý to chce konečne pochopiť... alebo učiteľ, ktorý chce žiakom priblížiť matematiku pútavejším spôsobom...alebo ste rodič, ktorý sa minimálne v prvých rokoch musí venovať svojmu malému žiačikovi.

Matematika v komikse je zábavným ilustrovaným sprievodcom matematikou. Obsahuje všetky základné stavebné kamene algebry vrátane racionálnych a reálnych čísel, číselnej osi, premenných, výrazov, lineárnych a kvadratických rovníc, pomerov a grafov s vtipnými a zrozumiteľnými ilustráciami využívajúcimi algebru v každodennej praxi.
Larry Gonick je autor karikaturista ocenený za Cartoon History of the Universe (Kreslené dejiny vesmíru), Cartoon History of the United States (Kreslené dejiny Spojených štátov amerických) a množstvo kreslených sprievodcov rôznymi vedami a matematikou. Za materiálmi precestoval celý svet. Keďže toho videl veľmi veľa, v súčasnosti viac-menej pracuje doma a kreslí. Ešte predtým, ako do rúk vzal pero, štetec a kalamár, vyučoval matematiku na Harvardovej univerzite. Je ženatý a má deti.

Matematika v komikse vychádza na 240 stranách. Maloobchodná cena 12,90 €.

www.bux.sk, www.ibux.sk, www.ikar.sk, www.yoli.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.