Jedzte superpotraviny

Prekvapia vás svojou silou! Praskajú vitamínmi, minerálnymi látkami, ľahko stráviteľnými bielkovinami, vzácnymi mastnými kyselinami a sekundárnymi rastlinnými látkami..


… ktorých enormné účinky na zdravie vedci objavujú i naďalej.

Boom okolo superpotravín sa nedá prehliadnuť. V novej knihe Superpotraviny nájdete všetko dôležité o zdravých živinách v superpotravinách a ich účinkoch.
25 podrobných portrétov jednotlivých superpotravín s praktickými a chutnými receptami, ktoré spestria vaše všedné dni. Okrem toho v tejto knihe nájdete aj rozhovory s odborníkmi na dané témy.

Granátové jablko a spol. posilňujú náš imunitný systém, dodávajú energiu, pomáhajú pri chudnutí a všeobecne pôsobia proti starnutiu buniek. Vyskúšajte.

Vysoká biovyužiteľnosť
So všetkými ich hodnotnými mikroživinami sú superpotraviny skvelým podporným doplnkom pre naše telo a náš imunitný systém. Pôsobenie vitálnych látok je ešte zosilnené ich priaznivým zložením. K tomu majú superpotraviny vysokú biovyužiteľnosť – naše telo ich teda dokáže ľahko prijať a čo najlepšie využiť. To všetko však platí iba pre úplne prírodné potraviny, ktoré v ideálnom prípade rastú divoko alebo sa pestujú v biologických podmienkach. Iba oni môžu ukázať svoju plnú silu: sú ako orchester, ktorý spoločne rozoznie hudbu. Chemicky vyrábané preparáty životne dôležitých látok nikdy nedosiahnu tento všestranný, silný a zároveň šetrný účinok – ani v prípade, že obsahujú výťažok z jednej alebo viacerých superpotravín.

Liečivá sila z prírody
Výskum superpotravín a ich účinkov je ešte len na začiatku. Avšak už teraz mnoho štúdií poukazuje na to, že ich prírodné antioxidanty môžu byť účinnou zbraňou proti rakovine i proti mnohým civilizačným chorobám ako cukrovke alebo kardiovaskulárnym ochoreniam. Superpotraviny zaznamenali úspech taktiež pri Alzheimerovej chorobe.

Vo svojej najznámejšej knihe Superportraviny Sussana Bingemerová predstavuje najznámejšie superpotraviny. Popri tých exotických rastlinách, ako acai a chia semienka, sem patrí aj veľa domácich potravín, ako ľanové semeno a divoké bylinky. Recepty dokazujú, že superpotraviny nielen super pôsobia, ale aj super chutia!

Foto: NOXI

Pozrite si pár superpotravín a v skratke ich účinky z novej knihy Superportraviny:

Acai
Zdroj mladosti, perfektná potravina účinná proti starnutiu a na krásu, odborník na štíhlosť.

Avokádo
Najlepšie na srdce, cievy, mozog a oči, bomba účinná proti starnutiu, odborník na zasýtenie.

Chia semienka
Zasycujú a zoštíhľujú, dobré na trávenie, dodávajú silu, výdrž a psychické zdravie.

Goji
Ovocie pôsobiace proti starnutiu, dobré na oči, náladu, imunitný systém, spánok, energiu a libido.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.