Vytlačiť túto stránku

Detektívne novinky

Napísal Slovart, XYZ 05. máj 2015

Jo Nesbø prináša svojim detským čitateľom štvrtú knihu šialených dobrodružstiev doktora Proktora. Bernard Minier opisuje vražedné šialenstvo uprostred francúzskych Pyrenejí.


O knihe...

Niekto vybielil Nórsky zlatý fond! Doktora Proktora, Buleho a Lisu zavedie pátranie až do Londýna. Ukradnuté zlato musia nájsť čo najrýchlejšie. Teda vlastne len jednu zlatú tehličku, keďže všetko zlato skončilo v zubných plombách Nórov milujúcich sladkosti. Výročná inšpekcia Nórskeho zlatého fondu sa nezadržateľne rýchlo blíži a ak sa zlato dovtedy nenájde, krajinu zachváti chaos a panika. Doktor Proktor musí s deťmi infiltrovať najobávanejší zločinecký gang sveta - na ktorého čele stojí diabolská dáma vzbudzujúca rešpekt a obavy -, naplánovať zhola nemožnú protilúpež a ešte k tomu sa aj zúčastniť finále futbalovej Premier League... a vyhrať.

Spoluvydavateľ: Iron Libri
Veková skupia: 8+
Bežná cena: 14, 95 €

Veselá a napínavá kniha Doktor Proktor a veľká lúpež zlata vychádza práve včas. Do Bratislavy už 6. mája zavíta samotný Jo Nesbø. Svoju návštevu začne o 16.00 autogramiádou v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave a bude pokračovať exkluzívnou besedou spojenou s autogramiádou v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici, ktorá začne o 20.00. Čitatelia budú môcť sledovať podujatie aj v priamom prenose online, viac informácii nájdete na http://www.martinus.sk/nesbo/

A ešte čerešnička na torte: distribučná spoločnosť Film Europe Media Company pripravuje v novembri do distribúcie film Prdiprášok doktora Proktora.




Mráz - Bernard Minier

Prvý diel francúzskej bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom.

O knihe...

Pracovníci elektrárne v Pyrenejach jedného dňa našli mŕtvolu koňa bez hlavy zavesenú na stožiari lanovky, ktorá je v oblasti jedinou prístupovou cestou. Vyšetrovanie zverili Martinovi Servazovi, veliteľovi kriminalistickej jednotky v Toulouse. Skúsený vyšetrovateľ na mŕtvole identifikoval DNA, ktorá  patrí jednému z chovancov inštitútu, v ktorom zadržiavajú veľmi nebezpečných duševne chorých vrahov. Ústav je pritom tak zabezpečený, že nie je možné, aby sa niekto z chovancov mohol dostať von. Keď sa nájde prvé mŕtve ľudské telo, Servaz spolu s psychologičkou z ústavu úporne hľadajú kľúč k odhaleniu desivého tajomstva.


Vydavateľstvo: XYZ
Bežná cena: 16,99 €

Ukážka z knihy Mráz