Detektívne novinky

Napísal Slovart, XYZ 05. máj 2015

Jo Nesbø prináša svojim detským čitateľom štvrtú knihu šialených dobrodružstiev doktora Proktora. Bernard Minier opisuje vražedné šialenstvo uprostred francúzskych Pyrenejí.


O knihe...

Niekto vybielil Nórsky zlatý fond! Doktora Proktora, Buleho a Lisu zavedie pátranie až do Londýna. Ukradnuté zlato musia nájsť čo najrýchlejšie. Teda vlastne len jednu zlatú tehličku, keďže všetko zlato skončilo v zubných plombách Nórov milujúcich sladkosti. Výročná inšpekcia Nórskeho zlatého fondu sa nezadržateľne rýchlo blíži a ak sa zlato dovtedy nenájde, krajinu zachváti chaos a panika. Doktor Proktor musí s deťmi infiltrovať najobávanejší zločinecký gang sveta - na ktorého čele stojí diabolská dáma vzbudzujúca rešpekt a obavy -, naplánovať zhola nemožnú protilúpež a ešte k tomu sa aj zúčastniť finále futbalovej Premier League... a vyhrať.

Spoluvydavateľ: Iron Libri
Veková skupia: 8+
Bežná cena: 14, 95 €

Veselá a napínavá kniha Doktor Proktor a veľká lúpež zlata vychádza práve včas. Do Bratislavy už 6. mája zavíta samotný Jo Nesbø. Svoju návštevu začne o 16.00 autogramiádou v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave a bude pokračovať exkluzívnou besedou spojenou s autogramiádou v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici, ktorá začne o 20.00. Čitatelia budú môcť sledovať podujatie aj v priamom prenose online, viac informácii nájdete na http://www.martinus.sk/nesbo/

A ešte čerešnička na torte: distribučná spoločnosť Film Europe Media Company pripravuje v novembri do distribúcie film Prdiprášok doktora Proktora.




Mráz - Bernard Minier

Prvý diel francúzskej bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom.

O knihe...

Pracovníci elektrárne v Pyrenejach jedného dňa našli mŕtvolu koňa bez hlavy zavesenú na stožiari lanovky, ktorá je v oblasti jedinou prístupovou cestou. Vyšetrovanie zverili Martinovi Servazovi, veliteľovi kriminalistickej jednotky v Toulouse. Skúsený vyšetrovateľ na mŕtvole identifikoval DNA, ktorá  patrí jednému z chovancov inštitútu, v ktorom zadržiavajú veľmi nebezpečných duševne chorých vrahov. Ústav je pritom tak zabezpečený, že nie je možné, aby sa niekto z chovancov mohol dostať von. Keď sa nájde prvé mŕtve ľudské telo, Servaz spolu s psychologičkou z ústavu úporne hľadajú kľúč k odhaleniu desivého tajomstva.


Vydavateľstvo: XYZ
Bežná cena: 16,99 €

Ukážka z knihy Mráz 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.