Jo Nesbø: Syn

V svojom novom románe sa svetoznámy bestsellerista Jo Nesbø venuje korupcii a zároveň rieši nevypovedané otázky medzi otcom a synom.


O knihe...

Syn musí utiecť z väzenia, aby pomstil svojho otca a odhalil jeho tajomstvo. Triler Syn je považovaný za jeden z najlepších, najtemnejších a najúžasnejších  krimi románov Jo Nesba.

Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie. Hlavný inšpektor Šimon Kéfas je policajt zo starej školy. Sonnyho otec bol jeho kolega, kým nespáchal samovraždu. V liste na rozlúčku sa priznal k rozsiahlej korupcii. Sonny ho dovtedy vnímal ako dokonalého človeka, pre Šimona bol blízky priateľ. Ten list však obrátil ich svety naruby. Všetko sa zmení, keď jedna z väzenských spovedí odkryje ďalšie otcovo tajomstvo. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína.

Foto: Ikar

O autorovi...

Jo Nesbø (1960) – súčasný nórsky spisovateľ, pôvodným povolaním ekonóm a finančný analytik. Považujú ho za majstra detektívok a mnohí kritici ho pasujú za nového Stiega Larssona, autora trilógie Millennium (Ikar 2008, 2009). Vo svete aj u nás si získal čitateľov sériou desiatich krimi príbehov so svojráznym inšpektorom Harrym Holem. Román Syn je samostatnou knihou, ktorá sa hneď po jej vydaní stala svetovým bestsellerom.

Vo vydavateľstve Ikar od autora vyšlo: Zrada (2008), Bohyňa pomsty (2010), Diablova hviezda (2010), Headhunters – Lovci mozgov (2012), Spasiteľ (2012), Snehuliak (2012), Pancierové srdce (2013), Prízraky (2013), Polícia (2014) a Netopierí muž (2014).

Maloobchodná cena 13,90 €, www.bux.sk, www.ibux.skwww.ikar.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.