Kedysi tu žili vlky

Napísal Slovenský Spisovateľ, Mária Lešková 27. november 2021

Román Charlotte McConaghyovej kladie znepokojivé otázky  o ľudstve, o prírode a o často desivých živočíšnych nutkaniach driemajúcich v každom z nás... Je to nezabudnuteľný príbeh o výnimočnej žene a jej zúfalom úsilí zachrániť tvory, ktoré miluje.

Inti Flynnová prichádza do Škótska ako vedúca tímu biológov, ktorých úlohou je vypustiť štrnásť vlkov dravých do voľnej prírody v odľahlej časti Škótskej vysočiny. Inti dúfa, že sa jej podarí prinavrátiť život nielen zomierajúcej krajine, ale aj svojej dvojičke Aggie, traumatizovanej hroznými udalosťami, pre ktoré sa sestry odsťahovali z Aljašky.

Vedomie, akých krutostí sú ľudia schopní voči divokej prírode aj voči sebe navzájom, zmenilo Inti na nepoznanie. Vlkom sa však v novom prostredí prekvapivo darí, Inti pomaly stráca ostražitosť a otvára sa priateľstvám i láske. Jedného dňa sa objaví mŕtvola miestneho farmára a Inti vie, koho budú všetci viniť z jeho smrti. Podujme sa na riskantný krok, aby svojich vlčích zverencov ochránila. Ale ak farmára nezabili vlky, kto potom? A ako sa Inti zachová, keď zistí, že muž, do ktorého sa zaľúbila, je pravdepodobne hlavný podozrivý?

Austrálska spisovateľ ka Charlotte McConaghy vyštudovala scenáristiku a niekoľko rokov sa venovala tvorbe filmových a televíznych scenárov. Písať začala už ako tínedžerka – je autorkou ôsmich kníh pre mládež. Posledný let, jej prvý román pre dospelých, vyšiel súčasne v USA, Spojenom kráľovstve a Austrálii a vyvolal obrovský záujem v mnohých ďalších krajinách na celom svete.

Z anglického originálu Charlotte McConaghy: Once There Were Wolves, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Flatiron Books, New York 2021, preložila Lenka Cinková.

Román  KEDYSI TU ŽILI VLKY vychádza na  336 stranách, odporúčaná cena 13,90  €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.