Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete

Napísal Slovart 18. september 2021

Victoria „V. E.“ Schwab je úspešnou autorkou mnohých bestsellerov vrátane duchárskej série Cassidy Blake (vo Vydavateľstve SLOVART vyšli zatiaľ prvé dve knihy Mesto duchov a Tunel z kostí) či mestskej fantasy série Shades of Magic.

Svojimi príbehmi sa jej podarilo osloviť čitateľov všetkých vekových kategórií i kritikov a jej knižky boli preložené do viac ako dvanástich jazykov. Jej posledným dielom je Neviditeľný život Addie LaRueovej, temný, romantický príbeh odvíjajúci sa naprieč storočiami a kontinentmi, ktorý sa na najväčšej čitateľskej sociálnej sieti Goodreads umiestnil na druhom mieste ako najlepšia fantasy kniha roka 2020.

Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezapamätá, v tej chvíli, ako ju ľudia stratia z dohľadu, zabudnú na ňu. Svet so svojimi nekonečnými možnosťami sa síce Addie otvoril, no prekliatie ju uväznilo v samote.

Tak sa začína nezvyčajný príbeh Addie LaRueovej, múzy mnohých umelcov, zabudnutej milenky, ktorá sa vytráca s prvými rannými lúčmi. Až pokým jedného dňa nevstúpi po druhý raz do malého antikvariátu na Manhattane, kde pracuje Henry – a ten si ju pamätá.

Po troch storočiach začína Addie znovu žiť, lenže diabol nikdy nehrá fér, a tak sa bude musieť postaviť následkom svojich minulých rozhodnutí a splatiť staré dlhy.

„Na niekoho, kto bol odsúdený na zabudnutie, je Addie LaRueová nádherne nezabudnuteľná postava.“

Neil Gaiman

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.