Niečo so sebou rob, ináč si kopeš vlastný hrob

Napísal NOXI, Mária Lešková 20. marec 2021

Autor túto knihu napísal ako návod na udržiavanie vitality v strednom a vyššom veku. V niekoľkých kapitolách ponúka praktické postupy, ktoré umožnia starším ľuďom udržiavať telo v dobrej forme a myseľ jasnú a pohotovú. 

Píše tiež o tom, ako sa starať o duševné zdravie a nestrácať záujem o život. Kniha sa dá chápať ako príručka na vytvorenie návykov pre vedomé starnutie.

Starnutia sa netreba báť, nie je žiadnym strašiakom. Uchovať si však dobré psychické a fyzické zdravie je hotová veda. Táto kniha ponúka návod, ako si zo starnutia nerobiť ťažkú hlavu a vidieť veci pozitívne. Jeseň života môžete prežiť v dobrej nálade a s úsmevom na tvári. Autor prináša rady a tipy, ako sa vyhnúť ochoreniam, ako preventívne bojovať napríklad s demenciou a ako udržať psychické a fyzické zdravie v rovnováhe. Vo vyššom veku sa menia naše emócie a potreba sociálneho kontaktu, ale aj spôsob, akým rozmýšľame o svete okolo nás aj sami o sebe. Ostaňte v dobrej kondícii a začítajte sa do informácií od výživových špecialistov, lekárov aj psychológov.

Paul McIntyre začína tým, že sa pozerá na telo a opisuje najvýznamnejšie ochorenia staroby – demenciu a diabetes – a spôsoby, ako im predchádzať. Venuje sa aj iným telesným stránkam, o  ktoré sa treba starať, aby sme zostali aktívni a v poriadku. Zaoberá sa tiež mozgom a tomu, ako môžeme podporiť kognitívne funkcie. Nevynecháva emočnú pohodu a radí, čo robiť s depresiou a ako nachádzať zmysel, dôvod a radosť v živote. Je to praktická kniha, ktorá ponúka množstvo aktivít a  návrhov, ktorými sa môžu starší ľudia inšpirovať.

Slovenský preklad Marína Terenová.

Titul NIEČO SO SEBOU ROB, INAK SI KOPEŠ HROB  vychádza na 358 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena 14,90 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.