Vytlačiť túto stránku

Ako zabaviť deti doma? Čítajte.

Napísal Slovart 28. február 2021

Aj vaše deti sa doma počas lockdownu občas nudia? Ak rozmýšľate ako ich nielen zabaviť, ale zároveň aj podporiť v čítaní, vyskúšajte zábavné knižné série. Okrem naozaj nápaditých príbehov a podpory čítania, prinesú aj veľkú dávku napätia, dobrodružstva a hlavne humoru.

slovart_280221

Prvou sériou, ktorú by mali poznať všetky deti od 6 rokov, sú príbehy o slepej nindža mačke menom Toto. Vo februári uzrela svetlo sveta už tretia časť o najúžasnejších mačkách na svete  a odvážnu Toto v nej čaká dovolenka. Alebo sa to len zdá a z dlho očakávaného oddychu sa stane ďalšia nebezpečná misia?

Vezmite svoje deti na túto dobrodružnú cestu a spolu s Toto, Blyskotom a s ich najlepším kamošom Mačkofúzom sa vydajte na zvierací hudobný festival – Mačkanicu! Medzi pódiami a stanmi sa však chystá niečo hrozné. Niekto im priamo pod ňufáčikmi spriada temný plán na ovládnutie sveta zvierat i ľudí! Podarí sa Toto vycítiť nebezpečenstvo a zachrániť svet pred totálnou katastrofou?

Najnovšiu knihu Toto je nindža mačka a katastrofa na mačkanici (3) zoženiete vo všetkých internetových kníhkupectvách a určite nezabudnite aj na prvé dve časti Toto je nindža mačka a obrí kobrí útek (1) a Toto je nindža mačka a záchrana svetového syra (2).

Okrem nepremožiteľnej Toto sa môžu malí čitatelia tešiť aj na druhú časť Príručky hrozbológie, v ktorej nájdu všetko, na čo prišiel vážený a svetaznalý doktor drocent Leon Neón.

Tentokrát sa musí postaviť zoči-voči vskutku desivej úlohe – dostal na starosť psíka svojej sestry, ktorá si len tak odišla na dovolenku. Možno to neznie až tak nebezpečne, ale každý KANAH (kandidát na hrozbológa) už dobre vie, že jediné domáce zvieratko, ktoré vás nakoniec nezožerie, je kameň. A tak sa drocent Neón skrýva v skrini, zatiaľ čo mu milý havko pustoší Hrozbozónu. Drocent Leon Neón totiž potrebuje napísať svoju novú HYPERDÔLEŽITÚ príručku hrozbológie (úroveň 2). Ešte šťastie, že vyhlásili súťaž o najlepšie domáce zvieratko roka a tak dostal nápad, ako zachrániť seba i svoje okolie.

Nikdy nebolo jasnejšie, že Hrozby sú (stále) všade okolo nás. V knihe je toľko obrázkov, že ju ocení i ten najlenivejší čitateľ. Aj tí predsa potrebujú vedieť, ako sa vyhnúť všetkým hrôzam a nebezpečenstvám a prežiť v hrôzostrašnej džungli dnešného sveta. A samozrejme, nezabudnite nahliadnuť aj do prvej časti Hrozby sú všade okolo nás.