Menej je niekedy viac – nové originálne recepty na domácu hostinu od Marcela Ihnačáka

Marcel Ihnačák je šéfkuchár, ktorý‎ mnohým z nás vrátil svojimi receptami radosť z varenia. Nechajte sa vtiahnuť do kulinárskeho sveta Marcela Ihnačáka s jeho novou kuchárskou knihou Hostina a oslávte deň skvelým jedlom, nielen pri špeciálnej príležitosti.

Hostinu môžete mať každý deň, stačí málo – kvalitné suroviny, nápadité kombinácie chutí a príjemná spoločnosť. Pretože menej je niekedy viac. Pre Marcela je záhrada nevyčerpateľným zdrojom nápadov na nové recepty. Kniha ponúka 54 receptov, vďaka ktorým objavíte nové kombinácie chutí. Nechajte sa inšpirovať a pripravte polievky, mäso, zeleninu či dezerty tak, aby ste so svojimi blízkymi zažili skutočnú hostinu. 

O autorovi

Marcel Ihnačák rokoch 2000–2003 pracoval v reštauráciách v Prahe. Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom tamojšej reštaurácie Století. Varil pre prezidentov Višegrádskej štvorky, celebrity ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V roku 2003 odišiel do Londýna, kde sa zamestnal v exkluzívnej reštaurácii Pied-á-Terre. Podnik ocenený dvoma hviezdičkami Michelin patrí aj dnes medzi najvychytenejšie v Londýne. Neskôr nastúpil do známej reštaurácie Jamieho Oliviera Fifteen, kde sa stal sous chef. Po rokoch sa rozhodol pre návrat na Slovensko, kde sa podieľal na vzniku nov‎ých reštaurácií, pracoval ako šéfkuchár a varil v rôznych televíznych reláciách.

Snaží sa popularizovať a skvalitňovať varenie v školských jedálňach. Vo Vydavateľstve SLOVART mu vyšli kuchárske knihy Radosť variťZelenina, moja láska.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.