Tip na knihu: Má pomoc v Afrike zmysel?

Napísal TS Tomáš Horváth 13. september 2020

V dobe narastajúceho extrémizmu, prekrúcania právd a falošných správ vychádza titul s pohľadom na pomoc Afrike. Tomáš Horváth ponúka svoje niekoľkoročné skúsenosti s projektmi v Afrike, kde prežil aj určitú časť svojho života. 

Popri práci na projektoch precestoval okrem Ugandy a Rwandy aj Keňu, Tanzániu a Burundi. Tam sa musel počas streľby ukrývať pred odrazenými guľkami. Afrika je rozlohou trikrát väčšia ako Európa, kontinent rôznych kultúr, etník a odlišnej mentality. Dokážeme vôbec my, Európania, priniesť na tento kontinent niečo pozitívne po tom, ako sme ho dlhé obdobie kolonizovali? Má vôbec pomoc cez tak odlišné kultúrne, socio-ekonomické a mnohé iné rozdielne charakteristiky zmysel? 

tomas_horvath_kniha_afrika

Zážitkovou i faktografickou formou sú popísané súvislosti v Afrike, najmä v jej subsaharskej časti. Text doprevádzajú autorove fotografie z rôznych rokov a krajín východnej Afriky. 

Kniha bude dostupná v rôznych kníhkupectvách od druhej polovice septembra. Viac sa o nej môžete dozvedieť na nasledovnej stránke: https://sobi.eco/sk/produkt/ma-pomoc-afrike-zmysel/

Zdroj foto: Autor knihy

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.