Vytlačiť túto stránku

Kráľ slovenskej krimi Dominik Dán má vlastné pivo – Vraždársku desiatku

Napísal Slovart 02. august 2020

Ako lepšie osláviť 30. knihu Dominika Dána, než na mieru uvareným pivom? Pijú ho všetci detektívi, vyšetrovatelia a policajti v jeho knihách a krčma u Jumba je jedným z ikonických miest Nášho mesta.

Pivo pri príležitosti jubilejnej knihy Klbko zmijí, ktorá vyšla 30. júla, uvaril stupavský pivovar Stupavar. Ako hovorí riaditeľ Stupavaru Ľuboš Kružic, „keďže hlavné postavy v románoch Dominika Dána konzumujú klasické pivo, tak sme zvolili ako pivný štýl ležiak a nešli sme do žiadnych špeciálov. Jedná sa o horkú ´vraždársku´ desiatku.”

Vraždárska desiatka” bola prvýkrát dostupná pre fanúšikov v kaviarni Foxford počas polnočného uvedenia novej knihy v kníhkupectve Martinus na Obchodnej v stredu 29. júla od 23:00. Neskôr si ho krimi a pivní nadšenci budú môcť kúpiť vo fľašiach v sieti potravín YEME a v podnikovej predajni pivovaru v Stupave. Čapovaná verzia bude dostupná v Bratislave v Stupavar beer pub na Prepoštskej ulici a v  záhradnej pivárni Kollarko a v Pokhoi v Košiciach.

Romány Dominika Dána si môžete aj vypočuť, v audioverzii ich pripravuje spoločnosť Publixing v spolupráci v Vydavateľstvom SLOVART.

Viac o románe Klbko zmijí

Zatknúť a usvedčiť páchateľa trestného činu vraždy je ťažká práca aj pre odborníkov z oddelenia vrážd. Do cesty sa občas postaví nedostatok použiteľných stôp z miesta činu, neochota svedkov vypovedať, neochota svedčiť na súde, ďalšie nepredvídateľné okolnosti.

Neznámy strelec popravil doma v posteli okresného prokurátora a o dva dni neskôr kandidáta na starostu okrajovej mestskej časti. Korupčná aféra okolo zavraždeného prokurátora dostane jasnejšie kontúry, až keď sa detektívom podarí nájsť dobre schovanú prokurátorovu asistentku.

Detektív z oddelenia vrážd Richard Krauz tuší, že priamy úder na skorumpovaných papalášov im dá riadne zabrať a riešenie záhady dvoch beštiálnych vrážd bude bolestivé.

Dominik Dán - kráľ slovenskej krimi.

30 detektívnych románov. 15 rokov na literárnej scéne. Viac ako 1 000 000 predaných výtlačkov.

Tri dekády zločinu v Našom meste. Desaťtisíce verných čitateliek a čitateľov.