Vytlačiť túto stránku

Februárové knižné novinky Albatros Media Slovakia

Napísal Albatros Media Slovakia 02. február 2020

Vedcov zaujímajú všelijaké veci, napríklad aj to, ako sa ľuďom po celom svete darí napĺ- ňať svoje novoročné predsavzatia. A prišli na zaujímavé veci – január je na predsavzatia úplne najhorší mesiac!

Ľudia sú ešte v posviatočnom nastavení, slnka je málo, vonku je zima a tma, jednoducho, v takýchto podmienkach sa veci menia ťažko. Treba chvíľku počkať, ideálne na začiatok jari, kedy sa v prírode začína nový život, svet chytá farby a vo vzduchu cítiť optimizmus. Takže ak máte v pláne dať si nejaké predsavzatia, máte ešte nejaký čas. A môžete si dobre premyslieť, do čoho sa pustíte. V tomto období vám môže pomôcť dobrá kniha.

Napríklad naša novinka od profesora Stanfordskej univerzity Roberta Suttona Ako prežiť kreténov. Knihu napísal na základe seriózneho skúmania ľudí, ktorí sa k svojim blížnym správajú hrubo, deptajú ich, urážajú, ponižujú a otravujú život. Kniha ponúka stratégie a tipy, ako sa darebákom vyhnúť, ako s nimi bojovať a ako sa ich zbaviť. A predovšetkým, ako sa nestať jedným z nich.

Dobrým pomocníkom môže byť aj ďalšia výnimočná publikácia, ktorú sme vydali prednedávnom a o ktorej píše chvály aj známy portál Vedátor.sk. „Musím sa priznať, už som dlho neprečítal žiadnu non-fiction knihu tak rýchlo. Poučná aj pútavá, klobúk dole!“ napísali o diele Setha Stephens-Davidowitza Každý klame.

TIP: Od autora bestselleru Hora medzi nami. Pútavý príbeh o pochovaných tajomstvách, stratenej láske a prísľube druhej šance.

Zošli nám dážď - Martin Charles

Allie sa ešte stále spamätáva zo straty rodinnej reštaurácie na pobreží Floridy, keď príde o svojho druhého manžela pri desivej autonehode na diaľnici. Zničená a bez nádeje sa chveje pri myšlienke na budúcnosť, až kým sa v jej živote neobjaví jeden drahý človek minulosti. Joseph bol preč mnoho rokov, zranený na tele aj na duši, neschopný vyrovnať sa s traumou z vojny vo Vietname. Keď sa rozhodne opustiť svoje vzdialené útočisko v horách v Karolíne, nájde v lese stratenú matku s dvoma malými deťmi...

Takže, šup do čítania a do napĺňania predsavzatí – sľúbme si, že sa nenecháme klamať a že sa dokážeme vyhnúť kreté-nom. A nech sa nám to darí nielen v mesiaci volieb!