Novoročné knižné tipy Albatros Media

Napísal Albatros Media 05. január 2020

Na sklonku tohto roku k nám dorazila skvelá správa – kniha Alexa Michaelidesa Tichá pacientka, ktorá získala obľúbenú čitateľskú cenu Goodreads Choice Awards. A v tomto trende mienime pokračovať, už na prvé mesiace roku 2020 chystáme knihy, ktoré vo svete poriadne zarezonovali.

knihy_krb20

Hneď v januári sa môžete tešiť na knihu Volám sa Anna od autorky Lizzy Barberovej, ktorá zvíťazila v tradičnej ankete o detektívny debut Daily Mail First Crime Novel Competition. Radosť máme aj z YA titulu Pôjdem tam, kam pôjdeš ty, ktorý bol radený medzi najlepšie tínedžerské knihy roku 2009. Jeho autorkou nie je nikto iný, ako Nina LaCour, ktorej knihu Všetko je tak, ako má byť si obľúbila aj slovenská mládež.

A tým, samozrejme, nekončíme – tešíme sa na finalistku prestížnej Bookerovej ceny Jeanette Wintersonovú a jej najnovší román Frankisstein, takisto na najlepšiu švédsku knihu tohto roku Evanjelium o úhoroch od Patrika Svenssona či držiteľku British Book Award 2019 za knihu roka Sally Rooneyovú a jej ocenený román Normálni ľudia. Takisto severské detektívky Odložené prípady: Nezvestná od Tiny Frennstedtovej či Strieborná cesta od Stiny Jacksonovej budú poriadne veľkým lákadlom. Rok 2020 bude aj preto lákavým rokom. Prajeme aj vám, nech je úspešný a oceňovaný!

2. tipy: COO BOO

albatrosmedia_0120

Pokračovanie najzamilovanejšieho komiksového románu!

Motýliky - Lietajú v tom obaja - Osemanová Alice

Dvaja chalani. Jedna lovestory. Nick a Charlie sú najlepší kamoši. Nick vie, že Charlie je gej a Charlie si je istý, že Nick je na baby. Ale... Láska chodí po nečakaných chodníčkoch a Nick sa učí počúvať svoje srdce, aby zistil pravdu o sebe, o svojich kamarátoch aj o svojich najbližších príbuzných.

Cestovať v čase – a ešte sa aj zaľúbiť? Prvá časť úspešnej série od obľúbenej autorky Kerstin Gierovej.

Drahokamy 1: Červená ako rubín - Gierová Kerstin

Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje...

Viac tinformácií nájdete  na  Albatros Media

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.