Vytlačiť túto stránku

Nová rozprávková kniha Websterovci 2 – Zo života pavúkov

Napísal Slovart 09. november 2019

Väčšina z nás, keď vidí pavúka, tak sa zamračí. Ale akonáhle uvidí Websterovcov, usmeje sa. Druhá séria obľúbeného seriálu je od 26. septembra v kinách. Vo Vydavateľstve SLOVART práve vychádza nová knižka Websterovci 2 – Zo života pavúkov ...

... ktorú podľa filmovej predlohy napísala Vanda Rozenbergová. Kto si nestihol pozrieť príbehy pavúčej rodiny v kine, určite ho poteší správa, že ich do svojho vianočného programu zaradila RTVS. 

websterovci_2

„Vanda Rozenbergová má rafinovaný humor a talent pre hravé rozprávanie. Aj vďaka tomu dokázala dať príbehom, ktoré sme vytvorili spoločne s kolegyňami a kolegami, nový rozmer.“ hodnotí knihu autorka námetu, režisérka a producentka Websterovcov Katarína Kerekesová. Pri písaní scenárov k seriálu spolupracovala s viacerými autormi zo Slovenska, ale aj z Čiech. Práve česká spoluautorka Anna Vášová je aj koproducentom pre ďalšie pripravované epizódy. 

Websterovcov tentoraz čaká dobrodružná cesta vysávačom, pobyt v kúpeľoch, aj napínavá domová súťaž v preťahovaní vláknom. A keď sa niekto z nich príliš zamotá vo svojich problémoch, je tu stále bláznivá milujúca rodina, ktorá mu ich pomôže rozuzliť. Za najväčšími zážitkami sa spúšťajú na svojich vláknach z výťahovej strojovne, kde bývajú. Spustiť sa s nimi môžete aj vy už v piatok 8. novembra o 10:00 na knižnom veľtrhu Bibliotéka. Na pódiu RTVS predstavia novú rozprávkovú knihu autorka námetu Katarína Kerekesová, ilustrátor Boris Šima a Ivana Tirpáková, ktorá je jednou z animátoriek filmových pavúčích hrdinov. 

Boris Šima okrem knižných ilustrácií navrhol výtvarnosti do animovaného seriálu: „Aj keď som vychádzal z filmových výtvarných návrhov, pri knihe som mal omnoho väčšiu slobodu. Na seriáli totiž pracujeme ako kolektív. Musím zohľadňovať požiadavky od animátorov, tvorcov 3D a režisérky. Práca na knihe je naopak omnoho komornejšia.“

Ako hovorí Vanda Rozenbergová: „Malí Websterovci majú nežných a milujúcich rodičov, veľkí majú odvážne a múdre deti. Najlepšie im je doma – a toto všetko spôsobuje, že aj v znepokojujúcich situáciách si vedia poradiť, vedia sa brániť, čeliť nebezpečenstvám a spoľahnúť sa na seba. Geniálna tímová práca Kataríny Kerekesovej a jej kolegov ukazuje rušný svet pavúčích domácností v blízkosti každého z nás, o ktorých existencii deti nepochybujú. Ja tiež nie."

Seriál Websterovci je koprodukčný projekt produkčného štúdia Fool Moon, RTVS a poľského Studia Miniatur Filmowych. Jeho vytvorenie a distribúciu podporili Audiovizuálny fond, Poľský filmový inštitút a dotačné programy Kreatívna Európa – Media Development a TV Programming. Rozprávkovú knihu Websterovci 2 – Zo života pavúkov vydáva 6. 11. Vydavateľstvo SLOVART. 

Websterovci na YouTube:

Informácie o knihe:

Autorky: Katarína Kerekesová a Vanda Rozenbergová

Ilustrácie: Boris Šima

Jazyk: slovenský

Ukážka z knihy:   https://www.scribd.com/document/432719297/Websterovci-2-ukazka