Panické ataky. Čo sa vám snažia povedať?

Kniha nemeckého terapeuta Klausa Bernhardta predstavuje jednoduchý, ale účinný návod na dosiahnutie emocionálnej a fyzickej rovnováhy a ukazuje ako výskum mozgu pomáha navždy zvíťaziť nad strachom a panikou. 

Jej výnimočnosť spočíva v celkom novom prístupe k riešeniu psychických porúch, ktorý je založený na cielenom využívaní procesov spracovania informácií prebiehajúcich v našom mozgu. Jednoduché a ľahko zvládnuteľné cvičenia už po niekoľkých týždňoch umožnia pacientom trpiacim úzkosťami a panickými atakmi návrat do normálneho života – bez paniky a úzkosti.

Tí, čo podliehajú panike a úzkostným stavom, majú veľmi podobné symptómy a problémy. Rozdiel je však v tom, akým spôsobom a prostredníctvom ktorého z piatich zmyslov sa v nich panika spúšťa. Ide teda o to, či sa počas panického ataku zapája do činnosti prevažne zrak, sluch, čuch, chuť alebo hmat. Drvivá väčšina ľudí má najsilnejšiu vizuálnu predstavivosť. V prípade, že ich prepadne strach, v hlave im preblysne obraz. Tento obraz je o to silnejší, o čo rýchlejšie sa v predstave zrodí. Dalo by sa povedať, že svojho nositeľa doslova „prepadne“.  Je to ako vo filme, keď nečakaná, rýchla akcia dramaticky zvýši napätie deja. Človek vystavený náhlemu ataku je zdanlivo bezmocne vydaný obrazu, ktorý mu vyprodukoval jeho vlastný mozog. Čím častejšie týmto situáciám podlieha, tým sa toto správanie mozgu stáva automatizovanejším. 

Spôsobov, akými možno pracovať s psychikou a pomocou nej ovládnuť paniku a ďalšie nežiaduce stavy, je viacero. Autor v knihe ponúka praxou overené a mimoriadne efektívne cvičenia, pomocou ktorých sa začnete na svet dívať bez toho, aby strach a úzkosť zväzoval vaše myslenie a konanie. Je to cesta k slobodnejšiemu a plnohodnotnejšiemu životu.Z nemeckého originálu Panikattacken und andere Angststörungen loswerden. Wie die Hirnforschung hilft, Angst und Panik für immer zu besiegen preložila Henrieta Hatalová.

Titul PANICKÉ ATAKY vychádza na 152 stranách, odporúčaná cena 10,90 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.