Vytlačiť túto stránku

Majster fantastiky, od ktorého sa učili najlepší

Napísal Slovart 14. apríl 2019

Každý pravý fanúšik fantasy literatúry pozná sériu Úžasná Plochozemod Terryho Pratchetta. Ak sa náhodou stratila z vášho čitateľského radaru, pustite sa do nej, čaká vás nezabudnuteľná jazda. 

Kompletná séria obsahuje viac ako 40 kníh. Vo Vydavateľstve SLOVART štartujeme titulom z podsérie Vetroplaš – Farba mágie. Séria vychádza v preklade Vladislava Gálisa a grafickej úprave Briana Terrera. 

Srdečne vás pozývame na besedu s prekladateľom Vladislavom Gálisom, ilustrátorom Brianom Terrerom a fanúšikom Michalom Bratom o fenoméne Úžasná Plochozem. Tešíme sa na vás v stredu 29. mája o 18:00 v kníhkupectve Martinus(Obchodná 26, Bratislava).

Plochozem je fiktívny svet ležiaci na chrbtoch štyroch slonov, ktorí stoja na pancieri korytnačky    A´ Tuin, plávajúcej vesmírom. Táto moderná humorná a satirická fantasy paroduje diela velikánov literatúry aj motívy z mytológie, folklóru, rozprávok či bežný život. 

Ďalším pokračovaním bude kniha Stráže! Stráže! z podsérie Mestská hliadka, ktorú vo Vydavateľstve SLOVART pripravujeme na jún 2019.

Terry Pratchett (28. apríl 1948 – 12. marec 2015) bol anglický autor fantasy literatúry. Pracoval ako novinár či hovorca, od roku 1980 sa živil ako spisovateľ. Napísal 70 kníh, z ktorých sa predalo viac ako 70 miliónov výtlačkov v 37 jazykoch. Kráľovná Alžbeta II. Mu udelila za zásluhy v literatúre Rad britského impéria. V roku 2007 mu diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, venoval sa charitatívnej aj osvetovej činnosti v tejto problematike a pre stanicu BBC natočil seriál, ktorý sledoval vývoj jeho choroby. 

Vo Vydavateľstve SLOVART vychádzajú aj jeho knihy pre deti: Koniec sveta v hypermarketeDo boja s človekomHor sa k nebesám zo série o Nómoch; KoberčaniaStriga na vysávači Santa a jeho falošná brada